Villa Sterk by Inbo

Amsterdam-based architectural firm Inbo has developed the Villa Sterk.

Completed in 2013, this 5,059 square foot, vitality effective, modern residence is located in Bontebok, The Netherlands.

The determination for a prolonged, narrow and streamlined style was inspired by the shape of the plot on which the property sits.

Villa Sterk by Inbo:

“Living in the countryside

On the outskirts of Bontebok, a village north of Heerenveen, Mr. and Mrs. Sterk have constructed a quite specific and exciting property. The prolonged sweeping plot on which the property was created, is tucked away in the Frisian landscape and surrounded by ‘tree walls’, hiding it from the street.

Prolonged lane via the private landscape

The home is made inside the landscape context. By placing the home across the full width of the good deal, the good deal is divided into a courtyard on the entrance side of the property and into an open landscape garden on the other side. A long driveway leads the visitor by way of a small forest and the courtyard to the front door situated at the entrance gate foremost to the landscaped backyard.

The lane ends at the southern edge of the plot in the quiet of the countryside. At this poin t we advised to make a folly in which a single can enjoy a cup of tea, even though enjoying the silence of the landscape and the view of your residence.

Inside and outdoors room steadily merge collectively

The architecture supports the spatial seclusion of the spot. The location on the whole lot produces a north and a south façade with a public side and a personal side, a sunny side and a shady side. The whole lot is enclosed by mature tree walls.

Exactly where the tree rampart touches the property, a organic stone wall takes above the guidance of the landscape and at the same time serves as the termination on both quick sides of the home. On the south side the stone wall retreats a tiny and supplies a diagonal see of the landscaped backyard. The ground floor floats just above the earth as if the property has not yet ‘landed’ and is a guest in the landscape.

Sustainable and energy effective

The floors, walls and ceilings of the property are created of concrete, completed with organic white stone or stucco. Higher high quality and sturdy materials that have been utilised consist of aluminum frames and substantial efficiency glass. The heat and cold storage in the ground guarantees that no fuel is required. With each other with a extended narrow strip of solar collectors in the landscape garden, the home is really power productive.”

Pictures by: Auke van der Weide

Click any photograph to see a greater image – Use buttons or j/k/arrow keys to navigate by way of the articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *