The Shack by Feldman Architecture

By Jessica – Classes: Ar2rk, Bathroom, Bedroom, Decorative Equipment, Dining Space, Fireplace, Furnishings, Homes, Interior Design, Kitchen, Landscaping, Lighting, Living Space, Staircase, Swimming Pool, Terrace, Wall Decor   

The Shack is a residential undertaking completed by Feldman Architecture in 2012.

It is located in Ross, a town just north of San Francisco, California, USA.


The Shack by Feldman Architecture:

“Lovingly coined ‘the Shack,” this jewel-like cottage is an escape from City existence for a hectic San Francisco couple. The existing residence was composed of low ceilings and partition walls generating dark spaces. Nonetheless, the property held the potential for stunning mountain views and if a single looked very carefully, hints of character and charm emerged. Unusual previous growth redwood siding of the unique property and a Sonoma stone fireplace were each maintained as prominent characteristics of the renovation.

For the duration of phase one particular, the unique Douglas Fir ceilings were exposed as the sloped roof was opened up and inspired the use of reclaimed, local woods for the mantel, floors and interior doors. These woods warm the interiors and compliment the views to the gardens and Mount Baldy beyond. The kitchen and residing room have been opened up to an outdoor seating and dining region. Offered the limited room and the open views from the living space, the kitchen cabinets have been planned down to the information, a lot like a ship’s galley. The bathroom was brightened with a large translucent window and light porcelain tiles.

Shortly right after the very first phase finished, layout and building began on phase 2, such as a 2 story addition, garage with green roof and stepped terraces with a swimming pool. The addition extends the area of living area and adds a second floor master suite with sweeping views of Mount Baldy. The addition and garage are largely manufactured of supplies related to the original property with board and batten siding in a all-natural stain.”

Photographs by: Phil Bond

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *