residence of daisen.jpg

Residence Of Daisen By Keisuke Kawaguchi+K2-Style

By Holly – Categories: Bedroom, Dining Space, Hall and Entrance, Houses, Interior Design and style, Kitchen, Residing Space, Staircase, Examine Room   

Japanese architectural company Keisuke Kawaguchi+K2-Style has designed the Residence of Daisen.

Completed in 2011, this contemporary home in Tottori, Japan, seamlessly integrates itself into the forest.


Residence of Daisen by Keisuke Kawaguchi+K2-Design:

“This is a guest property found in the forest of Daisen piedmont, Yonago City, Tottori Prefecture. The property website is located in the midst of abundant cherry and pine trees, standing at organic nicely-balanced intervals with trunks reaching towards the sky with bountiful leaves. The figures of the trees are beautiful. They are the genuine habitants of the forest. Sensitive dialogue with the internet site is requisite to constructing a property that lies in coexistence with nature. Our developing plan was drafted according to this thought.

We organized the property with most surrounding trees untouched and ensured the residing space in the aperture to a greatest extent. A fashion coexisting with the forest is the keystone of our layout, so we meticulously surveyed and analyzed the whole lot for creating, and created a way to connect each and every function area of the residence by quick connecting passages. In a different way-pitched roofs snuggling up to the extension of branches and foliage produced it achievable to take in sunlight efficiently.

In Daisen we have virtually 2 meters of snowfall in winter, so we adopted a piloti fashion with residing spaces on the second floor in buy to permit ample cross-breeze, although also reducing moisture and heat growing from the ground in summer time. These concerns produced it attainable to keep comfortable residing situations in all seasons.

The types and colors of the forest noticed from every area are as deep as the eye can see. Bright (red), tangible (white), obscure (blue), dark (black)—we may possibly get in touch with them the colors of the day. The modifying seasons create a bountiful, colorful composition! How satisfying is the abundance of passing time that the forest beats when living in this residence!

Even right after the residence completes its existence in the future, the forest close to it would proceed on. Last but not least, our principal endeavor, Coexisting with the forest, would be fulfilled.”

Images by: Koji Fujii – Nacasa&Partners

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *