Private Residence in Ekali by ISV Architects

By Magaly • 2 hours ago

This personal residence in Ekali, Greece was created by ISV Architects.

The task was completed in 2012, and has an interior that is sleek and sophisticated.

Private Residence in Ekali by ISV Architects:

“The house is positioned in Ekali, a single of the most privileged suburbs of Athens. The quick essential for the house to serve 2 purposes: the residing spaces of the owners, and the exhibition room for their vast art assortment.

Offered the extreme slope of the web site, the functions were divided into several amounts. At the decrease level, is the main accessibility stage from the street as well as an indoor pool which brings the entrance in a dialogue with the element of water. The degree over is made up of the principal residing spaces, dining area and kitchen, which all work at the exact same time as exhibition regions for ar2rk. These spaces open up in the direction of the primary courtyards which are located at a increased degree because of the terrain’s angle, away from the street’s noise. At the best floor, lies the master bedroom.

The elevations of the building face both into the inner side of the website, or in direction of the street side. The dominating facade, nevertheless, is the one particular facing the entrance side. The facade in the direction of the upper street, with its substantial walls, renders privacy to the residents.

A retaining wall and a cost-free standing wall, the 2 made of concrete, frame the enormous white cantilever volume of the main living room and develop a robust feeling of harmony to the visitor.

The court sides dissolve into extended glazed surfaces, beams and pergolas, which create an immediate relationship between the within and the outside. The main composition as a person moves in direction of the courtyard is characterized by transparency, intermediate semi-enclosed spaces and the escalation of volumes.

The water element surrounds the building and completes the serene feeling of the garden.

A pavilion functions as a back drop to the garden. It was specially made for the ar2rk pieces of the owners and strikes the visitor by its horizontality for the duration of the day and its large transparency during the evening.

Exposed concrete and white finishes deliver to existence the structural elements of the home.

At the interior of the building, white or off-white colours rule the space, producing the automatically neutral background for the ar2rk.”

Floor Plan

Photographs courtesy of ISV Architects

Click any photo to see a larger image – Use buttons or j/k/arrow keys to navigate through the articles or blog posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *