New Private House in Feluy by Bureau 2G

By Holly – Categories: Bathroom, Bedroom, Eco-Friendly, Fireplace, Hall and Entrance, Homes, Interior Layout, Kitchen, Landscaping, Residing Area, Staircase, Study Room, Swimming Pool, Terrace   

Belgian architectural firm Bureau 2G has designed a new private house in Feluy, Belgium.

This 2,368 square foot contemporary house boasts a lower vitality design and style with emphasis on advertising a relaxed interior movement.


New Personal Home in Feluy by Bureau 2G:

“THE Project:
– New minimal vitality single family members property for 2 grownups and 2 youngsters.
– Surface : 2,368 square feet
– Energy Overall performance: K35 – Ew 56
– labeled CALE
The desire was to create a house in which the top quality, organization and performance of the space maximised the nicely being of the inhabitants. Cautious consideration was offered to the comfort level of this kind of a minimal energy property. It was also essential for the style to establish a permanent partnership with the outside setting.

Approach :
Integration to the web site was made firstly ​​by implementation of the creating and its side access, which on the a single hand, preserved the present slope and on the other hand permitted the addition of volumes to the existing constructing on the appropriate. The volume’s flat roof was also a contributing element.
The selection of a dark brick in 2 tones (really dark brown for the brick and grey for the zinc, blue stone, window frames) permitted for the harmonious integration with the surrounding landscape. Urban organizing constraints contributed to the general aesthetics of the building. The impossibility for a flat roof on the principal volume is why the zinc roof was constructed to slope.
Due to its minimal vitality design, interior temperature remains consistent thanks to double movement ventilation and is also what permitted the interconnection of the internal volumes. The living spaces, which serve as heat retainers, are separated from the mezzanine with a wall. Extra heat is able to diffuse upward through open area.
Interior areas and volumes of various heights also permit for more ventilation and an improved sense of area.
The home’s extension was created with equal consideration for the current interior as well as the exterior internet site and landscape.

Result:
The aim was attained, in that the architectural study and layout enabled the proper inhabitation of harmonious and practical spaces of superior top quality. Furthermore, the power demands have been flawlessly met and planning constraints had been creatively adapted.”

Pictures by: Jean-Louis Carpentier

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *