mountain cabin.jpg

Mountain Cabin By Marte.Marte Architekten

By Magaly – Categories: Bathroom, Decorative Add-ons, Dining Space, Fireplace, Furnishings, Houses, Interior Style, Kitchen, Lighting   

Mountain Cabin is positioned in Lanterns, Austria, and was designed by Marte.Marte Architekten.

The home appears like a sugar-cube perched in the midst of a field of green, its interior produced warm and cozy by its substantial use of wood.


Mountain Cabin by Marte.Marte Architekten:

“At the edge of a wooded ravine, beneath the imposing wooden property of the Catholic Local community of Sisters, the small tower building rises from the steep hillside. Striking and modest in look, it stretches up out of a tiny hollow located on a narrow path along the edge of the forest. The only modify manufactured to the hillside is the driveway and the terrain has been left in its original form.

Fitting into the landscape as if it were a barn, the creating, which is a fine instance of the homogeneous use of components, in this situation, cautiously hewn rough concrete, stands out towards the meadow green and winter white. Its ashy-gray colour only contrasts somewhat with the hefty oak front doors and the anthracite-coloured handrails mix in with the branches of the surrounding forest. As if they had been punched into the walls, the square windows of diverse sizes are spread out across the walls, and their total result is only accomplished at the corners.

The integration of the outer surfaces requested by the client is a kind of artifice. At the entry level, which is available via a flight a methods, the structure narrows down to 2 supporting corner columns, which not only provides visitors with the exclusive opportunity to seem through the building even though at the same time enjoying a panorama view of the surrounding landscape, the total time protected from the aspects, but also lends the entrance a sense of significance. Inside the column, a spiral staircase connects the living region on the upper level with the 2 more private regions on the reduced degree, where the bedrooms and rest regions are interlocked like a puzzle. Semantically speaking, this gesture of the tower generates archetypes of fortified structures and abstract laptop figures in your mind’s eye, generating the tower appear familiar and unusual at one particular and the exact same time.

Within, the openings punched into the double-walled concrete shell are transformed into framed landscape paintings by broad, matte reliable oak window frames that do not get up much wall space. These framed windows direct the guest’s attention to the prominent mountain chain, the gentle slopes and the dense forest grove. Apart from the raw concrete surfaces and the untreated oak floors, doors and fixtures, the black metal surfaces complement the harmonious, austere combination of resources. The consumer and architects haven’t created a flimsy vacation home, but instead a spot of retreat that will stay standing for generations, despite any forthcoming changes of climate and landscape.”

Site Prepare

Photographs by: Marc Lins Photography

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *