Mimosa Road by Park + Associates Pte Ltd

By Holly – Classes: Bathroom, Dining Area, Hall and Entrance, Houses, Interior Layout, Kitchen, Living Area, Terrace   

Singaporean architectural firm Park + Associates Pte Ltd has designed Mimosa Road.

Finished in 2013, this contemporary house in Singapore was meticulously created and attributes double height wood ceilings, wood and brick walls, and a lotus pond.


Mimosa Road by Park + Associates Pte Ltd:

“The client commissioned the venture outlining a straightforward short. Double volume residing room, 4 bedrooms, reuse as much of the present structure as possible. The notion and layout of the house evolved and finalized above 3 meetings with the client. It sooner or later ended up as a new construct.

The website is rectangular and sits at the junction of 2 roads in an established housing estate in the northern component of Singapore. Above the internet site pay a visit to, we have been enamoured with the burnt orange brick walls of the current residence. These orange bricks wall as a result formed the design parti of the residence.

One enters the home via a huge pivot timber door into a single volume grey granite foyer, and through to the timber panelled double volume residing area. The intention was to create not just a contrast in volume but also in materials.

In producing a dialogue amongst indoor and outside, all the living spaces on the ground floor are strongly grounded by its romantic relationship to the outdoors. The mahjong room is complemented by a landscape deck w trees the powder area has a see to a water characteristic the living room is fronted by a lotus pond and the dining room is right away adjacent to a breakfast deck.

We consciously tried to generate more visual hyperlinks to the living room as this is the most often utilized portion of the property within this home. Hence the timber screen corridor with reduced degree seats that line the 2nd storey of the residing room and the internal balcony that overlooks the residing area from the 2nd storey lounge region. Lastly, the master domain is perceived as a floating steel and glass box resting atop the reliable mass of the house, overlooking the surrounding neighbourhood.

P+A aimed to capture modern layout by means of clean straight lines and enormous forms compensated by meticulous and creative variety of materials to hold a warm rustic touch to the come to feel of the property. A single of these supplies is burnt orange brick that reconnects the background of the unique residence prominently possessing exposed bricks all during.”

Photographs by: Edward Hendricks

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *