House in Rubí by BETA Office ARCHITECTS

House in Rubí is a private residence made by BETA Office ARCHITECTS.

It is situated in Rubí, Barcelona, Spain, and covers an spot of 5,500 square feet.


House in Rubí by BETA Office ARCHITECTS:

“The heavy and the light meet every other at the same language. Absence of colours but reflections multiplies. None of this is incompatible with the architecture that serves and exhibits without complicated the efficiency and convenience for the user’s lifestyle.

A 2-dimensional geometric twinning of the 2 main components of the constructing, which without their gear, the third piece of solutions, that appears out the rear, and the romantic relationship in between them, it would be nothing at all a lot more than a shallow make contact with.

This is how could be geometrically summarized this detached dwelling projected by the team Beta Workplace Architects. This residence has a surface of 287 sqm (3,090 sqft) developed in a rectangular plot of 511 sqm (5,500 sqft). It consists of a basement, ground and 1st floor. It is located in Rubí, a town close to Barcelona.

The house is projected for a 4 member family members the main necessity for the venture was that the housing had to be accessible to handicapped individuals within and outdoors the building, so we took all the needed foresights, which includes the set up of a lift making it possible for the vertical mobility among all the various floors, which includes the basement, exactly where there is the parking area outdoors the developing there are numerous ramps helping the family members to move towards all the backyard.

The practical system consists in the basement of a parking region, storage facilities, installations space and the lobby. On the ground floor there is the principal access from the street, consisting of a stairwell and an elevator there is also the toilet, kitchen with dining room, residing area, laundry room and 2 single bedrooms for the young children of the family members with a shared bathroom. On the very first floor it is located the double bedroom suite, with dressing space, storage for clothing, a study and a terrace.

Outside the constructing, Beta Workplace architects proposed a swimming pool for the family members, possessing the dimensions and the entry to it in accordance to the demands present in the whole project. The pool is surrounded by gardened areas and a porch, immediately communicated with the dining area and the kitchen.”

Elevation
Elevation

Photographs by: Miquel Coll Molas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *