Home in Mosonmagyaróvár by TOTH Project

This personal residence is situated in Mosonmagyaróvár, a town in Győr-Moson-Sopron county in northwestern Hungary.

It was designed by TOTH Undertaking and was developed as a home for a 4-man or woman family.


Property in Mosonmagyaróvár by TOTH Venture:

“The developing can be found in a quiet, suburban residential park of Mosonmagyaróvár of north-western Hungary. It is a 1-household property for a 4-man or woman loved ones.

Fortunately our connection with the consumers started in an early stage, for the internet site variety. In the developed up and inhabited surroundings an ideally wide site was selected on which we experimented with to understand the dream of our clientele in a partly vaulted, present day developing.

Compilation of the preparing plan was the consequence of a collaboration as nicely making a constructive co-operation among the architect and the customers presently in the initial, acquainting stage.

The layout and the practical connections received a specific consideration because the a single-family members residence should reflect the practices of the members of the family members as the lifestyle room of them. The T-shape ground plan strings the rooms after each and every other in the simplest functional buy.

The major entrance is positioned in the emphasis of the creating, where, by implies of the glass structures you can get in get in touch with not only with the spacious interiors but with the backyard as nicely. The day (living) functions – the a single-space living-room-kitchen-dining area and the study-spare bedroom – were planned in the cross-wing from the street. The wing withdrawn from the street front manufactured feasible to use greater doors and windows supplying the appropriate intimacy and utilizing the positive aspects of the southeaster orientation. The dining area-kitchen-living-area part is produced with a greater ceiling height, with a penthouse roof of minimal inclination and box-like rises from the deck-roof. The upper strip windows looking onto the courtyard counterbalance the shading impact of the porch and give the proper all-natural lighting in the day area.

In the remaining longitudinal wing of the constructing the support functions e.g. the garage, housekeeping space, the cellar-steps and the sleeping zone are positioned. A garden bathing lake is a clients’ demand already from the starting. Provided from the layout the lake together with the porch became the heart of the house so the sight of the water “flows in” almost the all rooms by means of the floor-length windows and doors.

The outside physical appearance is fundamentally determined by 3 resources. The dark, rusty façade covering emphasizes the mass of the day block it is enclosed by the white plastered creating block. The greyish stone facing beside the entrance runs out both within and outside along the wall forming the principal axis of the complete building.

Also the interior layout is characterized by simplicity and individuality each in materials, colours and furniture. The stylish recommendations of the female member of the consumer couple substantially contributed to the effortless-flowing operating approach. The arranging method was an exceptional inspiration for her to commence interior designer studies right after completing the building.

For furnishing functionality and comfort were of primary significance retaining the spaciousness of the rooms.

The surface combinations of white colour and wooden effect dominate in the total property. Open to below of the kitchen and the living-area is broken by the suspended ceiling integrating the light fixtures. The long circulation location is loosened with dark ribs which connect the spaces to each other running along also the rooms.”

Photos courtesy of TOTH Undertaking

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *