house in brighton.jpg

Home In Brighton By FMD Architects

By Holly – Categories: Bathroom, Bedroom, Bookshelf, Dining Space, Hall and Entrance, Houses, Interior Style, Kitchen, Residing Room, Remodeling, Terrace   

Australian architectural firm FMD Architects has made the House in Brighton.

Completed in 2012, this 3,014 square foot house in Brighton, Australia, was remodelled to contain a new open living area and master bedroom.


House in Brighton by FMD Architects:

“The website is a medium sized block in Brighton East, with an present single storey brick art deco house set back from the street. The short was to renovate the present bathroom and bedrooms, add an additional principal bedroom suite, as effectively as produce new residing and alfresco regions with powerful physical and visual connections to the outside spaces.

Views to and via the spaces had been important concerns, so that the children could be monitored from a selection of spaces each inside and out. Adjacent to the web site is a private tennis club which is clearly visible from the backyard, and the home is really exposed to this internet site. As the consumers are lively club members, views to the club from the interior and the west terrace offered exclusive design and style possibilities and permitted the web site to visually lengthen to this area, as even though the tennis courts have been their personal.

Living spaces are punctuated with a north dealing with courtyard, generating a private outside space that is shielded from the views from tennis club, as nicely all permitting the north sun to penetrate the a variety of living spaces and kitchen. Residing regions have been consciously created to continue to be flexible as both playrooms, studies, additional residing regions or retreats. So as the dynamics of the loved ones modify in excess of time, the spaces can adapt accordingly.

The romantic relationship with the deco frontage was also regarded as. The linear detailing on the street façade chimney is a cue for the decorative timber patterning on the new extension. The use of timber also references its Bayside area, providing a dialogue in between the suburban frontage and a much more coastal design strategy to the rear, referencing its dual context.”

Photos by: Peter Bennetts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *