Pin It

Brown Vujcich House By Bossley Architects


Brown Vujcich Bossley

Layout for the single-family members residence named Brown Vujcich Home at the Herne Bay, Kent, is coming from the drawing board of the Bossley Architects. Uncover far more following the leap:

Brown Vujcich Bossley Brown Vujcich Bossley

From the Architects:

This property is situated on a narrow urban internet site in the heart of Herne Bay. Tight internet site controls and a sloping website resulted in a lengthy narrow building type that methods down the slope of the website.

A major features of the house is the entry which is reached by a bridge that crosses a moat of planting. Glazed with translucent glass for privacy and interior light top quality, the entry space is protected by a vertical cedar screen displays the interior colour palette, inspired by the clients’ fantastic collection of 1950-60s furnishings, ar2rk and ceramics.

Brown Vujcich Bossley Brown Vujcich Bossley Brown Vujcich Bossley Brown Vujcich Bossley

After within an open riser jarrah and steel stair with a hanging display of stainless steel mesh prospects either upstairs to the principal living degree or downstairs to bedrooms and residing. The reduce level opens out to the surrounding space, with a terrace and outside spot for every area. A terrace and pool are accessed from the household residing area.

Light and privacy is modulated on the upper amounts by vertical cedar or aluminium lourveline panels. A generous deck delivers glimpses of the harbour.

Brown Vujcich Bossley Brown Vujcich Bossley Brown Vujcich Bossley

Playful colors, finishes and hoop pine cabinetry enliven the interior spaces and the exterior supplies of fine vertical cedar shiplap, double skin bagged brick reflect the clients’ adore of fifties and sixties architecture.

Brown Vujcich Bossley Brown Vujcich Bossley

Undertaking: Brown Vujcich Home
Made by Bossley Architects
Awards: Registered Master Builders Auckland Area – Gold Award 2010, Registered Master Builders Residence of the Yr – Gold Reserve Award 2010 Picture Credits: Patrick Reynolds
Location: Herne Bay, Kent, United Kingdom
Web site: bossleyarchitects.co.nz

If you enjoyed this post, please take into account leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have long term articles or blog posts delivered to your feed reader.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *