Baan Yo Yen by TA-CHA Design and style

Thai architectural company TA-CHA Layout has designed Baan Yo Yen.

Completed in 2013, this 4,843 square foot property is situated in Nonthaburi, Thailand.

Though modern day, the design and style notion respects the factors of a standard Thai residence.

Baan Yo Yen by TA-CHA Design (1) Baan Yo Yen by TA-CHA Design (2) Baan Yo Yen by TA-CHA Design (3) Baan Yo Yen by TA-CHA Design (4) Baan Yo Yen by TA-CHA Design (5) Baan Yo Yen by TA-CHA Design (6) Baan Yo Yen by TA-CHA Design (7) Baan Yo Yen by TA-CHA Design (8) Baan Yo Yen by TA-CHA Design (9) Baan Yo Yen by TA-CHA Design (10) Baan Yo Yen by TA-CHA Design (11) Baan Yo Yen by TA-CHA Design (12) Baan Yo Yen by TA-CHA Design (13) Baan Yo Yen by TA-CHA Design (14) Baan Yo Yen by TA-CHA Design (15)

Baan Yo Yen by TA-CHA Style:

“In relation to a whole lot of investigation specially interview with the proprietor, our style intent has been interpreted as a basic but strong word in Thai ‘Chan’ (Actually signifies terrace) Nevertheless, ‘Chan’ back to background of Thailand is extremely meaningful as connection. As stated, ‘Chan’ connects men and women with men and women (3 generation living in the identical house) ‘Chan’ links men and women with nature (Good friend of nature) ‘Chan’ joins individuals with surrounding (Internal area interact with adjacent neighbor even though preserving privacy.)

Space preparing has been adapted from standard Thai residential architecture. The positive aspects of the spirit of classic Thai property are to be retained to suit contemporary lifestyle this kind of as sustainable techniques – the stack effect to move hot air up and out of the home by drawing great air in through the ground floor (center of the home) – daylighting thru skylight in the middle of the home. This helps make an indirect connection with setting

In order to get rid of theheat gainfrom south, a primary staircase in the back of the residence acts as the heat barrier as well as the exterior enclosure using double wall technique with insulation to prevent heat entering to the living area.

The reduced floor holds residing room semi-open to the setting, dining room, kitchen and guest bedroom. Once again, there is ‘Chan’ connecting every region altogether with massive tree in the middle. The upper floor holds 4 bedrooms linking by the upper ‘Chan’ and sensing best of tree movement. A single of the essential elements is the primary steel 7 meter higher entry door connecting and dividing up internal and external spaces with appropriate all-natural ventilationand daylighting.”

Baan Yo Yen by TA-CHA Design (16) Baan Yo Yen by TA-CHA Design (17)

Images by: BeerSingnoi

Click any photo to see a more substantial image – Use buttons or j/k/arrow keys to navigate through the content articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *