Telegraph Hill Home - San Francisco-California - Feldman Architecture

Telegraph Hill Property – San Francisco, California by Feldman Architecture

A practical and classy remodel, the Telegraph Hill Residence in San Francisco has been finished by Feldman Architecture. This present day dream property was revamped to better match the life style of a family members of 3 with regularly-visiting relatives.

The crux of this renovation was the best-level which is now an open strategy excellent space housing the main spaces of residing-dining-kitchen and roomy outside terrace extension. The facade was also updated subtly, clad in smooth limestone and featuring deep-set metal framing for windows and the garage door.

At the entrance degree, the in-laws’ suite and a bathroom resides. Up 1 degree the master bedroom and 2 additional bedrooms with baths are reached. Ultimately, the rooftop box is where these family members-and-good friend gatherings take place, as the residents are avid entertainers and cooks.

Styled with a sense of modernity by Lisa Lougee Interiors, the minimalist spaces possess a grey and white backdrop which receives pops of color by way of ar2rk, books, sculpture and accent pillows. Views from the rooftop level are astounding, with the city’s most iconic landmarks of the Golden Gate Bridge, Coit Tower and Transamerica Pyramid all coming into play.

A staircase comprised of thick wooden slabs, glass railings and steel framing is flooded with organic light by way of a newly installed skylight. As soon as at the leading level, more light pours in from the 3 walls of floor-to-ceiling glass windows and sliding glass doors which surround this new living zone and enable for boundariless indoor-outside living. The architects practically retracted walls to inspire further outside living area on the terrace which features planters, an automated awning and gourmet grill station which becomes an extension of the indoor kitchen.

The galley-type kitchen features stunning, smooth-grained grey cabinetry and plentiful deep storage which is hidden by effectively-created sliding drawers and shelving.  A geometric while island gleams and gives a lot more storage as effectively as a informal dining bar. A rectangular opaque glass panel is inset into the floor here, enabling light to bounce and penetrate by way of all amounts of the residence.

The adjacent dining room attributes an X-frame wood table flanked by white midcentury modern day chairs. The residing area shares this glassed-in area with white leather modular sofas, textured rug and white lacquer console balanced with a dark Buddha statue.

The Telegraph Hill House is a present day urban dream home, remodeled with a magnificent collage of glass, steel and wood and generating a most livable space for its younger family members.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Posted by Suzanne at 7 November, 2013

Include a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *