Residence in Rubí by BETA Workplace ARCHITECTS

Residence in Rubí is a personal residence developed by BETA Office ARCHITECTS.

It is located in Rubí, Barcelona, Spain, and covers an spot of 5,500 square feet.


Residence in Rubí by BETA Workplace ARCHITECTS:

“The hefty and the light meet every other at the identical language. Absence of colors but reflections multiplies. None of this is incompatible with the architecture that serves and displays with no complicated the efficiency and ease for the user’s life.

A 2-dimensional geometric twinning of the 2 main parts of the constructing, which without having their gear, the third piece of companies, that appears out the rear, and the relationship in between them, it would be practically nothing a lot more than a shallow get in touch with.

This is how could be geometrically summarized this detached dwelling projected by the staff Beta Workplace Architects. This property has a surface of 287 sqm (3,090 sqft) created in a rectangular plot of 511 sqm (5,500 sqft). It consists of a basement, ground and very first floor. It is positioned in Rubí, a town close to Barcelona.

The residence is projected for a 4 member family members the main requirement for the project was that the housing had to be accessible to handicapped individuals inside and outside the building, so we took all the essential foresights, which includes the set up of a lift allowing the vertical mobility in between all the diverse floors, like the basement, in which there is the parking region outdoors the developing there are a number of ramps helping the household members to move towards all the backyard.

The functional program consists in the basement of a parking spot, storage amenities, installations space and the lobby. On the ground floor there is the primary accessibility from the street, consisting of a stairwell and an elevator there is also the toilet, kitchen with dining space, living room, laundry space and 2 single bedrooms for the youngsters of the family with a shared bathroom. On the first floor it is positioned the double bedroom suite, with dressing space, storage for clothing, a examine and a terrace.

Outside the constructing, Beta Workplace architects proposed a swimming pool for the loved ones, obtaining the dimensions and the entry to it according to the specifications current in the entire task. The pool is surrounded by gardened areas and a porch, immediately communicated with the dining area and the kitchen.”

Elevation
Elevation

Pictures by: Miquel Coll Molas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *