Redhead Alterations by Bourne Blue Architecture

By Magaly • 33 mins in the past

Redhead Alterations is a venture found in New South Wales, Australia.

It was completed by Bourne Blue Architecture in 2013.

Redhead Alterations by Bourne Blue Architecture (1) Redhead Alterations by Bourne Blue Architecture (2) Redhead Alterations by Bourne Blue Architecture (3) Redhead Alterations by Bourne Blue Architecture (5) Redhead Alterations by Bourne Blue Architecture (6) Redhead Alterations by Bourne Blue Architecture (7) Redhead Alterations by Bourne Blue Architecture (8) Redhead Alterations by Bourne Blue Architecture (12) Redhead Alterations by Bourne Blue Architecture (13) Redhead Alterations by Bourne Blue Architecture (14) Redhead Alterations by Bourne Blue Architecture (15) Redhead Alterations by Bourne Blue Architecture (16) Redhead Alterations by Bourne Blue Architecture (17) Redhead Alterations by Bourne Blue Architecture (18) Redhead Alterations by Bourne Blue Architecture (9) Redhead Alterations by Bourne Blue Architecture (10) Redhead Alterations by Bourne Blue Architecture (11) Redhead Alterations by Bourne Blue Architecture (12) Redhead Alterations by Bourne Blue Architecture (13)

Redhead Alterations by Bourne Blue Architecture:

“This undertaking at the coastal village of Redhead (near Newcastle, NSW Australia) was on a huge suburban block, that runs East to West, gently sloping to the rear. A little 6ties venture residence existed on the web site, orientated North – South, with bad environmental performance and minimum connection to the significant yard. Towards the rear of the yard in the North-East corner are 2 large Norfolk Island pine trees.

The strategic technique with the style was to convert the authentic living places to principal bedroom and facilities, then include a wing working in direction of the rear boundary, pushed to the Southern side of the yard. This wing opens fully to the grassed yard and houses kitchen, eating and living spaces and with massive Northern sliding glass doors attracting very good winter sunlight along it’s lengthy side. Little openings are launched into the Southern wall for ventilation. The garage, with entry off a rear lane is the termination of this wing, and a roofed barbeque area is created in the gap between garage and property. The roof varieties pitch up towards the North, to supply space for large level louvre windows, to inspire ventilation on scorching days.

Roof water is collected in tanks for re-use on web site. Hoop pine plywood is employed extensively the 2 as a joinery materials and a ceiling lining. Lighting during is LED reduced power. Flooring is clear completed concrete. Timber cladding is Australian Hardwood, metal cladding is Custom Orb Colorbond.”

Redhead Alterations by Bourne Blue Architecture (14) Floor Strategy

Photographs courtesy of Bourne Blue Architecture

Click any photograph to see a greater image – Use buttons or j/k/arrow keys to navigate by means of the articles or blog posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *