Past The Hill by acaa

By Holly – Categories: Bookshelf, Dining Space, Hall and Entrance, Property, Kitchen, Staircase, Terrace   

Japanese architectural firm acaa has created Beyond The Hill.

Completed in 2013, this 1,700 square foot modern property is situated in Yokohama, Japan.

The owners necessary the 2 a gallery and office room to be smoothly integrated into their family residence.

The architects came up with a clever solution.

Beyond The Hill by acaa:

“A Gallery in the Center Creating Communications and Connecting the Home and Local community

The property stands on a website facing a narrow, steep slope. Across the street is a wood, which guarantees a pleasant see with fresh greenery in summer season and crimson foliage in autumn. The client’s request was a residential property containing a small gallery and office.

The request recommended that the house have to be open to the town neighborhood. My solution to the requirement was to develop the residence “afloat”. To be precise, the gallery is the only grounded room, which is surrounded by a breezy and sunny wood deck raised at about 1m. Round hollow on the deck floor accommodates a round bench, exactly where men and women can sit and enjoy meals while watching in excess of the wood see.

The area might also serve as the external gallery. The wood deck, tilted in the direction of the sloped road in front of the property, developed a location exactly where the internal and external locations of the residence meet and interacts. The residential location and office can be approached via respective staircases.

The inner area of the residential location consists of a dining kitchen on the correct and facing the wood, and a floor on the left, surrounding the courtyard and spirally ascending.”

Images by: Hiroshi Ueda, Ryogo Utatsu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *