Jln Angin Laut by Hyla Architects

By Magaly – Categories: Bathroom, Bedroom, Bookshelf, Decorative Equipment, Furniture, Houses, Interior Design and style, Kitchen, Lighting, Living Room, Staircase, Swimming Pool, Terrace   

Hyla Architects made this residence, Jln Angin Laut, in 2012.

It is located in Singapore, Singapore, and its interior is sleek and vibrant.


Jln Angin Laut by Hyla Architects:

“Presenting a sleek façade to its neighbours. The finely thorough screens of No. 19 Jln Angin Laut conceal a home nestled gently into a backyard.

Its entrance elevated above the ground, a single has to ascend a glass staircase to enter the house. Opening the solid timber front door, 1 is greeted with a swimming pool and patio surrounded by lush greenery, amply shaded overhead but admitting light and air from the sides, this area is a paradigm of living comfortably in the tropics.

A glass bridge spanning lightly across the pool prospects into the residing space. This bridge extends the threshold of the residence, prolonging the act of getting into and highlighting the importance of this space to the all round style of the house. The rest of the house takes its cues from this scene, the primary residing spaces currently being punctuated with light, greenery and timber accents. Collectively with the skillful manipulation of solids and voids, the overall impact achieved is that the architecture seems integrated harmoniously with nature.”

Very first Degree
2nd Degree
Roof

Photographs by: Derek Swalwell

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *