House in El Ampurdán by b720 Fermín Vázquez Arquitectos

By Jessica – Categories: Decorative Accessory, Dining Space, Furniture, Hall and Entrance, Home, Interior Style, Landscaping, Lighting, Living Space, Rug, Staircase, Swimming Pool   

Home in El Ampurdán is a residential undertaking finished by b720 Fermín Vázquez Arquitectos.

It is located in El Ampurdán, in Catalonia, Spain.


Property in El Ampurdán by b720 Fermín Vázquez Arquitectos:

“Located on a extremely uneven plot of land and skirting the perimeter of a small rural village perched on a hill, the home consists of a series of walls matching the topography. The home, which is reasonably large in contrast to the rest of buildings of the village, goes unnoticed leaving the image of the village in the landscape unaltered. The project is a contemporary response to the programme and the backdrop, although it assumes, with discipline, strict principles regarding resources, empty spaces and covers.

The home is created as consisting of autonomous volumes and divided into 2 bodies: a larger 1 housing the primary premises, and a secondary a single for the garage and guest rooms. The rooms are organized in 2 floors, adapting to the slope. On the upper floor are the access hall and the bedrooms, whereas on the reduced floor are the living premises and the toilet. The tectonics and force of the stone volumes is divided by an exterior staircase that back links both ranges. A series of divisions on the cover of the major piece contribute to the image of a volumetry broken into different elements, somehow reminding us of the usual arrangement of the farming buildings about.

After within the creating, from the entry hall, the area of vision opens via a central room that serves as a function region or workplace. The staircase, created as 1 a lot more premise, comes out into a big primary living-area. Connected to the aforementioned living-area and on a slightly reduce degree is a canopy with a fence that can be opened outdoors in summer season and be element of indoor spaces in winter. it is, therefore, a passage spot that can be either portion of the garden or portion of the living-area. The south façade has acquired some pergolas covered with vegetal aspects in purchase to shield it from the intense rays of the summer season sun. This way, temperature changes indoors are tempered. In an location that is a bit more from the principal developing are a swimming-pool and an auxiliary building in which a small toilet and backyard tools storage are housed.

The walls are covered with stone on the outside and exposed concrete on the within. Floor tiles in the living rooms and toilets are made of organic stone, whilst oak timber flooring is employed for the bedrooms. Zinc door edges and timber frameworks complete the selection of components utilized in the construction.”

Photographs by: Adriá Goula

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *