gg.jpeg

Green Greenberg Green Home By New Theme

New Theme have made the Green Greenberg Green Residence in Los Angeles, California.

gg_190913_01

Description

The layout for this 2-story home emerged from the internet site constraints, system and view. The form and orientation is made for greatest exposure to the prevailing winds at strategic places, which facilitate the building’s capacity to use normal ventilation.

The kind of the constructing gently fits a massive plan onto the awkwardly-shaped website by employing the site’s uncommon kind: shifts and movements of the site are employed to increase daylight and all-natural air flow distribution. Reacting to the bodily and normal problems, the facade gets a skin that peels away from its surface like the hillside location on which it sits.

The home is zoned for passive cooling with a central stair, linking the personal and public spaces. The stair prospects to the reinvented backyard, relocated to the roof best of the construction, where a landscape consisting of edible plants and solar photovoltaic panels. The green roof enhances the insulation values, the photovoltaic panels will create electrical energy, in essence moving the house off the grid.

The Green Greenberg Green Residence is part of the LEED for Properties pilot plan, and has obtained LEED Silver certification in 2012. It forms a model for merging progressive layout with power methods that will result in a a lot more efficient and healthier residence.

Style: New Theme
Photography: Alen Lin and Ethan Pines

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *