Espace St-Denis- Montreal--Anne Sophie Goneau -modern dream home

Espace St-Denis – Montreal, Canada by Anne Sophie Goneau

With just above 1,200 square feet, Espace St-Denis is a contemporary dream apartment situated on the ground floor of a residential creating in Montreal, Canada. A complete renovation by Anne Sophie Goneau, the new strategy imaginatively unfolds with 2 bedrooms, a total bath and open living-dining-kitchen room. With raw components of brick, steel, glass and timber at the forefront of the intended style, this one-level condo exudes an airy elegance despite its smaller dimensions.

Upon entering the house from the street, a little vestibule with flat modular storage closets opens up to the linear kitchen and dining area featuring smooth pale grey epoxy flooring which flows all through. This area is breathtaking with it simplicity and contrasting colours and textures. An total wall is sheathed in original brickwork (identified publish-demolition) and plays a sturdy contrast to the higher-gloss black kitchen unit of cabinetry and appliances. Hidden recessed lighting along this edge, as effectively as inside a hallway ceiling in the direction of the rear of the apartment was cleverly implemented to emit further light. A big center operate/gathering island in stark white also generates a visual diversion and supplies seating with a couple of stools nestled beneath.

Exposed steel beams add an industrial punch, although also permitting the room to continue to be open as rooms transition. The living space receives a created-in bookshelf wall opposite a plate glass window which gets the home’s facade. An emerald green velvet sofa is clean-lined nevertheless posh in the otherwise unadorned room of a white square coffee table and set of black-and-wood vintage side chairs.

The master bedroom sits along the kitchen corridor and is solely divided from that zone by a frameless glass wall. This layout component is ingenious, not only as an sudden and provocative characteristic, but since it permits the normal light–which is relatively limited due to the ground floor location–to bounce across surfaces and penetrate living locations.

A salvaged rustic wood wall turns into the corridor foremost to the 2nd bedroom and complete bath. A customized stainless steel basin and vanity is stacked upon the marble-wrapped tub, making a fascinating L-shaped installation. Plentiful lighting coupled with the shiny surfaces of steel and mirrors create a vivid area, even though the opposite side containing the stroll-in shower and toilet sits behind a dark smoky glass partition.

Espace St-Denis is a present day dream apartment home incorporating awesome, progressive style theories to ideal capture light and maximize space in a smaller footprint.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Posted by Suzanne at 6 November, 2013

Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *