blairgowrie house.jpg

Blairgowrie Residence By Wolveridge Architects

By Holly – Classes: Bedroom, Decorative Equipment, Dining Space, Hall and Entrance, Houses, Interior Design, Kitchen, Residing Room, Remodeling, Staircase, Terrace   

Australian architectural company Wolveridge Architects has created the Blairgowrie Home.

Completed in 2012, this modern residence in Blairgowrie, Australia, is the result of an extension and remodelling of an present property.

A exclusive facade of dark stained western red cedar cladding with many block type openings bring an abundant amount of light into the living spaces.

Blairgowrie House by Wolveridge Architects:

“This extension to an current 2 storey dwelling offers vital added residing regions for a household with 3 young boys. The original framework made extremely small connection with the surrounding property and had deficiencies in accessibility to northern light.

By bringing the façade substantially forward in direction of the street it was possible to include the 3 required bedrooms above a huge garage on street level. To separate the bedrooms from the new living region a north dealing with courtyard was launched which also gives a terrific outlook towards the surroundingMoonah forest.

The block variety kind established from bringing the front of the dwelling forward and its western orientation influenced a style selection to produce a complex series of openings in the façade,making it possible for forplenty of organic light to the children’s bedrooms within. The composition of openings is developed to restrict the inflow of undesirable west sun and offers a ideal degree of visual engagement with the street. The cabinetry design and style integrates with the complex window arrangement on the outside, producing a playful sense within every single bedroom.

The current palette of dark stained western red cedar cladding and anodised aluminium window frames was carried by way of in the new operate, integrating the unique construction inside the proposed design, but even now providing a sense of separation.”

Images by: Ben Hosking

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *