Blairgowrie House- Australia- Wolveridge Architects

Blairgowrie Residence – Australia By Wolveridge Architects


The Blairgowrie Residence is not only a modern dream property, but a single that is extremely-preferred by any young family members. With plentiful area for 5, such as 3 younger boys, this former seaside house in Australia has been masterfully renovated, such as a dramatic extension, by Melbourne-based mostly Wolveridge Architects. 

Located in a coastal town, the new part of the house is cohesive with the current red cedar and aluminum window frames–but that’s the place the likeness to the original stops. The extension is a clever utilization of space, now containing 3 children’s bedrooms over the garage. Geometric openings of squares and rectangles punctuate and protrude from the facade, creating a mural of shapes by day and evening when lighted from within. The interior standpoint of this architectural work is what is so downright wonderful. The windows type an arrangement of interior cubbies, book nooks and storage regions in each and every of the boy’s rooms–brilliant thought for modest young children!

Extending towards the rear of the structure, a central courtyard now resides, a massive open area shaded by a timber display. This area is open to all living regions, such as the hallway, generating a breezeway within the modern property. With an surroundings of lush Moonah trees, this outside residing area is significantly appreciated by its inhabitants, as it also garners northern light which wasn’t achievable prior to the redesign.

The mixed residing region just past the courtyard now encompasses the kitchen-loved ones space and is broad and open, with minimalist furnishings of Scandinavian layout. Vivid yellow and blue accents are crisp against the otherwise neutral canvas.

A wall of vertical slats in pale wood guards the best of the staircase which commences on the ground floor ascending to the primary living places. Sprawling timber floors throughout the house are also light, an additional decisive contrast to the darker wood on the dwelling’s exterior faces.

The Blairgowrie Residence is a contemporary family members dream residence, maximizing light and room, even though boasting an inarguable degree of layout ingenuity.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *