Bioclimatic Home – Brittany, France by A.Typique Patrice Bideau Architecte

Virtually developed from the outside in, Gulf of Morbihan Residence by A. Typique Patrice Bideau is an eco-chic modern dream house rooted in sustainability. Located in the south of Brittany, France, the exterior gardens and freshwater pool were first made, enabling the reduced-energy construction to be built about it.

The method to the 5-bedroom home features standard wood posts linked together by a metal wire fence. This dwelling is evocative of a rural farm house with its pitched roof, arched zinc cladding and timber siding. Taking a closer appear, a single notices the schistose roof tiles which unify the other organic stone aspects noticed in the conservatory terrace, rocky burms and intricate landscape style with meandering pathways. An adjacent pergola frames the other opening which joins the kitchen.

A huge wooden deck is situated immediately off the main residing regions and leads down a double plank-way to the freeform pool which is, of program, chemical-cost-free. A nearby thatched awning provides shading and eludes to the breezy, waterside location. With its water attribute and multi-levels of indigenous plantings and rock gardens, this backyard actually turns into an inviting, if not sudden, oasis of the resourceful contemporary residence.

Shuttered windows across the facades, as nicely as skylights embedded into the rooftop permit for cross-ventilation and abundant normal light. Double-glazed window panels, insulated wood framing and thermal flooring contributes to this home’s “green” result.

The interiors are vibrant and modern, a keen juxtaposition to what is identified outside. Ceramic tile floors are featured on the ground floor, whilst furnishings are bright in lime-green, tangerine and yellow. A black wood burning stove sits in after corner of the shared kitchen-dining-living zone which attributes a painted white beamed ceiling.  Bedrooms are situated on the second level and can be reached by means of the curving natural-stained cantilevered wooden staircase. In the evening, the pops of color from the interiors are fresh against the more neutral, earthy terrain.

The Bioclimatic Residence is an eco-friendly contemporary dream home driven by nature’s elements.

Store :

Posted by Suzanne at 27 November, 2013

Include a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *