Beck Residence by Horst Architects

Horst Architects lately redesigned this loft apartment perched atop a rocky seaside promontory in Corona del Mar, California.
Perched atop a rocky seaside promontory, this loft renovation is an effective response to the dilemma of limited area with simplicity and restraint getting the guiding principles of the design and style resolution. The consumers requested a design and style which would accommodate office perform by day and intimate social and familial gatherings by night. The interior spaces have been totally reconfigured into an open strategy evolving about a double height entry volume containing the principal stairway. Sliding partitions and fabric behind frameless glass have replaced conventional implies of enclosure and spatial transition. A sculptural interplay of material, light and type define spaces, which are each intimate and communal, sheltering yet expansive. Indoor and outside living is integrated by frameless, bi-folding doors. Windows are positioned to embrace the view of the harbor, whilst second skin methods this kind of as wood shutters mediate the late afternoon sun and supply privacy. The modifying perform of light on surfaces, the breezes that move via and close to the framework, the touch and smell of walls and gardens, the play of colours, the sound of spaces all play a portion in the reception of architecture as it is lived in, and are critical determinants in our nicely getting.

Posted by Michelle Lesser at 19 March, 2014

Include a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *