bk.jpg

BarentsKrans Offices By Hofman Dujardin Architects

Hofman Dujardin Architects have completed the renovation and interior design and style of the offices of law and notary company BarentsKrans, situated in The Hague, The Netherlands.

bk_090913_06

Description

New property for popular law firm
A profitable collaboration in between the renowned law and notary firm BarentsKrants and the Amsterdam company Hofman Dujardin Architects has resulted in a remarkable creating renovation in The Hague. Prior to BarentsKrans moved into their new place, close to the Dutch Parliament creating in the city centre, they commissioned Hofman Dujardin Architects to revolutionise the creating.

The constructing was constructed in 1950 and commands floor area of 5,200m². It was originally divided into a front constructing, with a majestic marble façade dealing with the major street, and building at the rear of the internet site, with 2 spacious atriums separating them. By the time the teams of partners, attorneys and other employees moved in to the headquarters, Hofman Dujardin Architects had breathed new life into the creating and developed a contemporary, sleek and sophisticated space.

Description continued after the gallery

Description continued

A stylish and practical multi-goal hub
The design group opened up and linked the atriums, making a greater, far more open and transparent central region in the heart of the developing, flooded with all-natural light. The use of materials and the positioning of furnishings and internal structures produce 3 distinct spaces inside of this a single central spot. At 1 end of the central region is an atrium containing the legal library area with doing work desks and neat, ordered, wooden shelving. At the other end is an atrium hosting a much less formal space with a coffee bar, a café-design bench with high stools and a big flat-display Tv. Amongst them is a central block containing 3 floors of floating, open balconies that connect the front and rear buildings and the 2 atriums. On the ground floor beneath the central block of balconies stand 2 eye-catching centrepieces: a beautifully calm elliptical reception desk created from light oak, and a dramatic black, cast-iron spiral staircase that snakes up all the way to the prime floor. These style pieces are both useful and artistic they instantly catch the eye and make a daring statement reflecting the professionalism of BarentsKrants, a leader in their area.

Emphasis on comfort and vibrancy
The complete central open area sits on light-oak floors, which develop a warm and welcoming environment. These floors are repeated on the floating balconies over, every of which has an open meeting area, a coffee bar for informal meetings and lofty views down more than the 2 atriums. Close to the spiral staircase, classy Vitra sofas make up the discreet consumer reception lounge. Also close by are the ground-floor meeting rooms designed utilizing light, organic tones and off-set by colourful conference chairs, making a vibrant atmosphere. The offices for partners and staff are located in the front and the back buildings on all floors they have big 4-metre-extended tables ideal for operate and meetings. Lastly, on the leading floor is the firm’s restaurant with a cost-free-flow buffet, easy wooden café-fashion tables, Eames chairs and a sunken seating area with padded banquettes the place employees can get a break and gaze out above the rooftops of The Hague.

Architect: Hofman Dujardin Architects
Photography: Matthijs van Roon

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *