rg.jpg

Arsenal B47 By Ralph Germann Architectes

Ralph Germann Architectes have transformed a former Globe War 2 Swiss army building into a habitable room.

rg_230813_06

Description

The owner of the arsenal needed to convert this former Swiss army developing, constructed for the duration of the Second World War, into a habitable area.

Architect Ralph Germann’s transformation involved inserting a glass cube into the old structure, an selection which meant he did not have to touch the patina of the walls, and was capable to protect the roof and some historic information such as the “charge highest 1500 kg au m2”[optimum load 1500 kg/m2] signal on the wall.

While wishing to preserve this testimony to the past, the architect retained only basic materials – noble and strong – such as larch, slate, glass and metal. And by interpreting them utilizing clean, pure lines, he has provided the chalet a timeless really feel. To avoid sliding into an environment of austerity, Ralph Germann has added an sudden touch of colour behind the cloakroom door: a daring shade of fuchsia.

This design, practical above all else, places the emphasis on light and area. To attain the second, the architect has designed another cube – but in wood this time. Set within the heart of the glass structure, it homes the WCs, cupboards, and even the bed, which folds up when not in use. This optimises room in this location, which measures only 49 m2.

A large picture window – that can be concealed or uncovered thanks to double wooden doors – and a long, horizontal window make certain outstanding lighting.

Architect: Ralph Germann architectes
Furnishings & Interior Designer: Ralph Germann architectes

Photographer: Lionel Henriod / mc2
Photo stylist: Patricia Schmid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *