A House Rehabilitation in Noutigos-A Coruña

A Property Rehabilitation in Noutigos, A Coruña

Description by the architect:

The aim was to act respecting the current volumes of this outdated house, situated shut to the river in the village of Noutigos. Preserving the stone facade, changing the authentic windows in chestnut wood, we just only propose 2 new modest and strategic openings in the south wall for their views and the normal light required for certain places. The new openings with iron frame and fixed glass contrast with the existing ones and which are taken care of with a chestnut wood.

Component of the south facade formed with very tiny stones has had to repair due to steady moisture, so we propose a mortar render. We have maintained the large stones around the windows, and have continued to finish smoothing present lines practically the total very first and 2nd floor.

The entrance backyard has been handled with a wonderful outdated reclaimed flagstones, wood benches, albizias, ivy and lavender, give us a simple but hearty welcome.

The recovered stone types the interior finished walls. In the ground floor they combined with ocher mortar, it generates a game as a baseboard with distinct heights, covering broken stone areas and adapting to the interior area distribution. The end result is a balanced interior finish where dominates the mortar ocher and stones colors.

The ground floor is a open space with a steady pavement, in which we place the dining room, the kitchen and the living location. On the 1st floor we found 3 bedrooms and 2 bathrooms. The slabs are produced with clay vault painted with a gray glaze.

The second floor below the cover is a space originally employed as clothesline, now has grow to be a entirely open space, flooded with normal light by way of skylights and a cut in the cover that originates a small terrace with stunning views to Finisterre and the Carnota bay.

Respect the stone, recover the present factors and mix them with an open and new distribution, actual lighting and furniture, creates a new charming spaces.

Architect: Pablo Serrano Elorduy
Interior Designer: Blanca Elorduy
Surface: 202 m2
Photographer: Victor Solis

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Posted by Michelle Lesser at one November, 2013

Add a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *