4 Views by AR Design Studio

4 Views is a personal contemporary residence designed by AR Style Studio.

It is situated close to Winchester, Hampshire, England, and has an sophisticated and sophisticated interior.

4 Views by AR Design Studio (1) 4 Views by AR Design Studio (2) 4 Views by AR Design Studio (3) 4 Views by AR Design Studio (4) 4 Views by AR Design Studio (5) 4 Views by AR Design Studio (6) 4 Views by AR Design Studio (7) 4 Views by AR Design Studio (8) 4 Views by AR Design Studio (9) 4 Views by AR Design Studio (10) 4 Views by AR Design Studio (11) 4 Views by AR Design Studio (12) 4 Views by AR Design Studio (13) 4 Views by AR Design Studio (14) 4 Views by AR Design Studio (15) 4 Views by AR Design Studio (16) 4 Views by AR Design Studio (17)

4 Views by AR Style Studio:

“Situated in a prominent spot overlooking the city of Winchester and its gorgeous surrounding countryside stands 4 Views. This striking upside-down create contrasts with its standard neighbours, displaying a flat overhanging roof, dark grey brick, cedar cladding and grey aluminium framed windows.

In 2011, we have been approached by a couple wishing to build a new home. They wished a life knowledge to immerse themselves in, possessing just lately lost a daughter a venture that would give them a good focus and a fresh start off for them and their loved ones.

Taking obligation for their brief extremely critically, analysis into building a residence that could support them move forward, heal and carry them happiness began. By means of extensive study we located a wealth of details on the connection in between good architecture and its positive effects on restoring wellness. We were offered a ‘free hand’ with its style, around a want for a backyard within.

The conceptual drive behind his home was the principle of the 3 N’s: Nature, Normal light and All-natural air. The type of the replacement property is defined by 4 interlocking boxes, the unfavorable space at their centre kinds a ‘Zen’ backyard, with a single olive tree at its heart. This simple layout became the foundation on which the rules of the 3N’s could be constructed, making it possible for them to be incorporated into all aspects of the style.

A connection to nature has long been believed as very good for one’s physique and soul. This property connects with nature by means of 3 gorgeous, far reaching views of the South Downs. The long views inspiring the couple to appear forward to the potential, the courtyard giving space for inward personal and reflective occasions. Subsequently, the residence has turn out to be acknowledged as 4 Views.
The substantial glazing to walls, roof lights and open central garden let normal light to flood the upper floor, offering a generous feeling of area. The skylights create an enchanting backdrop to the interior, the spaces continuously alive with light and shadow from passing clouds, supplying a stimulating continual connection to the components. Massive sliding panels of glass to the main elevation and courtyard make certain organic ventilation and also a free movement of organic fresh air.

The bedrooms and snug are intentionally darker, providing a cosier retreat downstairs. Views from here frame the backyard, contrasting the extended views from the 1st floor and in flip emphasising the ground floor as a personal retreat for the family.

The courtyard, huge balcony and large covered patio are all developed to supply healthy outside residing alternatives regardless of weather.

The materials and fittings are straightforward and natural to evoke and advertise a sense of calm. The cedar cladding cocoons the residence internally and externally, and the delicate scent from this produces a stunning tranquil location to live in.”

4 Views by AR Design Studio (18) 4 Views by AR Design Studio (19) 4 Views by AR Design Studio (20)

Pictures by: Martin Gardner

Click any photograph to see a larger picture – Use buttons or j/k/arrow keys to navigate through the articles or blog posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *