Renovation of Casa RO: a Straight-Lined 60′s Venue by Elìas Rizo Arquitectos

Casa RO in Guadalajara Renovation of Casa RO: a Straight Lined 60s Venue by Elìas Rizo Arquitectos The renovation of Casa RO, by Elías Rizo Arquitectos, emerged from a home originally created in the 60’s. The rectangular-shaped venue is defined by straight lines and a great communication with the exterior. Consequently it was enlarged and adapted to a present day context. The clients, a young family with a exclusive way of residing, needed to step away from the previous architecture (a minor bit as well cold for their tastes) and transform it into a vivid warm house. The authentic marble flooring remained untouched to keep some of the genuine really feel alive.

Terrace and pool Casa RO Renovation of Casa RO: a Straight Lined 60s Venue by Elìas Rizo Arquitectos A double height foyer inspiring coziness and a new terrace grew to become the focus points.  The interior is neatly decorated. The contrast between the natural textures and new installations is daring, transforming the space into a dynamic house. “One of the primary ambitions was to generate a warm space distanced from existing architectural stereotypes and trends. The resources used turn into the major protagonists of area: wood as the prevailing material in facades and interiors, or stone which was picked complement with the one currently in place.” Both sides of the home are guarded by enormous white walls which provide privacy and intimacy.

Casa RO in Guadalajara Pool and courtyard Renovation of Casa RO: a Straight Lined 60s Venue by Elìas Rizo Arquitectos

Airy feel Casa RO in Guadalajara Renovation of Casa RO: a Straight Lined 60s Venue by Elìas Rizo Arquitectos Rustic features Casa RO in Guadalajara Renovation of Casa RO: a Straight Lined 60s Venue by Elìas Rizo Arquitectos Terrace Casa RO in Guadalajara Renovation of Casa RO: a Straight Lined 60s Venue by Elìas Rizo Arquitectos Neutral colours Casa RO in Guadalajara Renovation of Casa RO: a Straight Lined 60s Venue by Elìas Rizo Arquitectos Greys and wooden details Casa RO in Guadalajara Renovation of Casa RO: a Straight Lined 60s Venue by Elìas Rizo Arquitectos Nature exhibits Casa RO in Guadalajara Renovation of Casa RO: a Straight Lined 60s Venue by Elìas Rizo Arquitectos Stairs and table Casa RO in Guadalajara Renovation of Casa RO: a Straight Lined 60s Venue by Elìas Rizo Arquitectos Organic feel Casa RO in Guadalajara Renovation of Casa RO: a Straight Lined 60s Venue by Elìas Rizo Arquitectos

You’;re reading through Renovation of Casa RO: a Straight-Lined 60′s Venue by Elìas Rizo Arquitectos initially posted on Freshome.

The publish Renovation of Casa RO: a Straight-Lined 60′s Venue by Elìas Rizo Arquitectos appeared 1st on Freshome.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *