Villa in Bilthoven by Clijsters Architectuur Studio

By Holly – Classes: Bathroom, Bedroom, Dining Room, Furnishings, Hall and Entrance, Houses, Landscaping, Staircase, Terrace   

Amsterdam-based mostly architectural company Clijsters Architectuur Studio has made the Villa in Bilthoven.

With an open strategy on the ground floor and a neatly organised second floor making it possible for for separate spaces for mothers and fathers and young children, the style is flawlessly family friendly.

This contemporary home is positioned in Utrecht, the Netherlands.

Villa in Bilthoven by Clijsters Architectuur Studio:

“In a residential location mainly characterised by 19th and 20th century villas in the small town of Bilthoven in the Netherlands, architect and designer Jean-Martin Clijsters has created a contemporary villa that stands in stark contrast to the surrounding
buildings. A relatively prominently overhanging flat roof, enclosed white expanses and distinctive lines characterise the design and style.

This one,700-square-metre developing estate is located in a rather, tree-lined street in Bilthoven in the Dutch province of Utrecht. Rigid creating plan demands determined the uncommon alignment of the rooms.

The property looks comparatively closed off southwards in the direction of the twelve-metre-prolonged forecourt in contrast to the north side, which encompasses the backyard on to which the residing quarters open up. Rooms are properly-lit thanks to the 22-metre-extended glass front, which in suitable climate provides the selection of extending the residing space onto the terrace.

The terrace itself is component of the sixteen-by-23-metre normal stone platform on which the house stands. The focal point on the ground floor is the open kitchen, close to which the dining and residing locations are grouped. Also glazed, the examine, which faces the street, is protected from inquisitive eyes by an expanded mesh grille. The upper floor is divided into places for the kids and for the mother and father.

Each sections are organized so that every single space has its personal sheltered external area: the mothers and fathers appear out onto the backyard, while the kids have lots of light from the south. Rooms are protected against extreme warming by their minimal porch roofs.”

Pictures courtesy of Clijsters Architectuur Studio

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *