9490c  villa di gioia 01 800x938.jpg

Villa Di Gioia by Pedone Operating

Italian architectural firm Pedone Doing work has developed the Villa Di Gioia.

Finished in 2011, this home in Bisceglie, Italy, functions a contemporary layout which incorporates materials and colors that are standard of the standard regional architecture.


Villa Di Gioia by Pedone Functioning:

“The single-loved ones home is found in Bisceglie, a single of the most idyllic and charming seaside resorts in the Italian Southern area of Apulia. This coastal spot has several residential and touristic households and is reached by all public utilities, even though it is outside the urban area of Bari, the nearest big city.

This house, set in the midst of a standard Mediterranean scenery, was designed as an open area in harmony with the surrounding nature. It stands out of its setting but it is also integrated into it the surrounding countryside, the coastline, the sky and the light grow to be part of it. On a single hand resources and colors are those typically used in Apulian architecture, on the other hand the revolutionary design and style, stripped of all decorations, follows a strictly linear pattern that pays tribute to the rationalist legacy.

On the ground floor, the house venture has an articulated volume that goes upwards and generates a tower overlooking the central patio. The L-shaped greater floor is far more compact and intimate, appropriate as sleeping location. The front of the property has a metallic cover framework gripped to a “glass box” internet hosting the living area. The colors of this location are reflected in a massive water pool situated underneath.

The central patio is the hub of the complete project. Here is the entrance to the living room, created as an open area with glass walls overlooking the garden. The kitchen and other rooms with different sizes are also visible from right here, mingling collectively without having blurring. An open staircase leads to the sleeping area of the higher level.

Our project is meals for imagined on the possibility for architecture to generate fruitful interactions among artificially designed and natural environments. The elaborate distribution of room was very influenced by ecological layout, aiming to make total use of the prevailing solar and wind energy of this area. This architectural strategy is clearly noticeable in the shape of the constructing, in the place of the openings, in the search for excellent exposition to the light and the sun in all seasons and in the research of the mutual shading between the residence structures and the surrounding nature.

This villa was developed following the guidelines of sustainability and of the Mediterranean passive property. Sustainable creating technologies with zero consumption have been utilised. Its ultra minimal energetic needs are all covered by a photovoltaic system with an output of 5 KW, which is totally integrated in the roof. Its energetic footprint is null as all energy efficiency measures were adopted: its caulking system creates no thermal bridge its insulated windows have triple glazing for minimal emissions and strict manage of airproof sealing heating is created by an air to air heat pump and there is a heat recovery ventilation method. An electric boiler produces hot water with heat pump technology.”

Images by: Sergio Camplone

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *