Veronica Seaside Residence by Longhi Architects

Veronica Seaside Property is a personal residence made in by Longhi Architects.

It is positioned in Lima, Peru and was finished in 2014.


Veronica Seashore House by Longhi Architects:

“Peru is recognized for its meals and its music as a cultural representation, the try by its architecture to be identified, has turn into a single of the most essential motivations of our function.

This try was conducted in a far more intuitive than rational way, more feeling and reacting to our very own nature that analyzing or justifying our actions with background or references.

This is how we existing this property to our customers and this is how we realized the numerous complexes that we have for recognizing us as Peruvians.

In our setting, it is more hard to attempt to offer you Peruvian architecture than foreign architecture, complicating the attempt when orders often arrive with specific orders oblivious to what must be in a proper context styles.

Veronica home was a fantastic possibility to check out this search of our architecture in a context that is better related with the global design.

The intervention was observed as the content meeting between the artificial and the natural.

The pool of practically forty meters (131 feet) long and a staircase of several levels are the architectural – landscape elements that allowed integration with the spot always looking for a stability among the normal (rock site) and artificial represented by the exact same architectural factors.

The social location is at the terrace – swimming pool degree on a raised platform , carved into the hill, it has a glass enclosure that based on a rail system permitting all partitions come collectively on the north side of the property creating integrated environments residing room, kitchen with terrace and pool. Intimate regions are accommodated in a volume of 2 amounts that “floats” over the terrace.

This volume generates a nice architectural dialogue with the rock side both north and south of the lot, with a bulk composition that could be interpreted as the geometrization of the nature of the place.

The materiality of the house is solved with the balanced use of 5 major supplies:

Wash and polish Granite, with colors derived from all-natural rock context.

Exposed concrete, applied to specific architectural elements, such as an artistic beam that supports the glazing system at the level of the deck, and in some methods of the primary staircase, window frames and doors.

Shihuahuaco wooden balconies and elevated terraces.

Walls and ceilings painted white and glasses, if possible creating volumes.

In conclusion it was attempted a property that feels cozy in its spot resorting to the only issue that can unite a neighborhood, their culture.”

Pictures courtesy of Longhi Architects

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *