Pin It

Vallvidrera House By YLAB Arquitectos


Vallvidrera YLAB

Refreshingly unorthodox style for the 4-man or woman loved ones property near Barcelona named Vallvidrera Property is work of talented creatives at YLAB Arquitectos practice. For a closer appear, read following the jump.

Vallvidrera YLAB Vallvidrera YLAB Vallvidrera YLAB Vallvidrera YLAB Vallvidrera YLAB Vallvidrera YLAB Vallvidrera YLAB Vallvidrera YLAB Vallvidrera YLAB Vallvidrera YLAB Vallvidrera YLAB Vallvidrera YLAB Vallvidrera YLAB Vallvidrera YLAB Vallvidrera YLAB Vallvidrera YLAB

From the Architects:

The venture is located in the Vallvidrera neighborhood, a residential location with views overlooking the city of Barcelona, surrounded by the Collserola all-natural park, in a extremely sloped and tiny plot located between a valley and a pine forest.

The goals of the venture have been to get the optimum attainable building area within a tight spending budget and an optimized orientation of all openings although defending the privacy of the owners.

To attain this, a compact 3 level volume was developed. The geometry arises straight from the plot provided geometry and slope, reinterpreting the aesthetic of the site’s vernacular architecture with its sloped roof, widening on the upper floors to acquire some added area.

Formally the volume is a single cube in which each encounter has been divided into 4 quadrants. The upper faces are extruded upwards to form the roof. The side faces rotate to frame substantial scenic moments, mindful of the neighbors’ privacy.

The façade consists of a continuous skin that gives the exact same matt white factor to walls, roofs and openings. The fixed windows are made of glass panes entirely flush with the façade, and the operating ones have a white perforated aluminum shutter also put in flush with the skin.

A perforated Corten steel front fence at the low finish of the plot offers pedestrian and automobile access to the home. The exterior spaces are formed by 2 terraces and the sloped places have been modeled forming triangulated ramps. Pavements are produced in multicolored slat, common of this location, utilizing long narrow tiles for the plane zones, and smaller sized irregular pieces on sloping ones.

The entrance level is composed by the very first dormitory, the bath and the kitchen with a dining area location. The kitchen is in a double height room with 2 massive windows that supply the very best views in excess of the valley. In the upper level there is the master bedroom and its bath, the 2 oriented to the pine forest at the back side of the plot. The semi-buried lower floor is formed by the technical and storage rooms, a living space and a studio both with access to the garden.

In the interior of the residence the floors and bathroom walls are covered with Capri organic stone and the walls and doors are completed in ivory white color paint. In the double height spot, huge created-in dark tinted elm furniture builds the kitchen and dining location wall furnishings and the island, ascending to the upper floor to form the master dormitory cupboards.

Task: Vallvidrera Property
Made by YLAB Arquitectos
Authors: Tobias Laarmann and Yolanda Yuste López
Region: 286.91 m2
Photography: Marcella Grassi / Ylab Arquitectos Barcelona
Craftmen: Coter de Construcciones, Ebanistería Agüera
Area: Vallvidrera, Barcelona, Spain
Web site: www.ylab.es

If you enjoyed this submit, please think about leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have long term posts delivered to your feed reader.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *