Tunquen Property by Nicolás Lipthay Allen / L2C

By Jessica • one hour ago

Tunquen Residence is a undertaking completed by Nicolás Lipthay Allen / L2C in 2012.

It is positioned in Tunquen, Algarrobo, Valparaíso Region, Chile, and has magnificent views of the ocean.

Tunquen House by Nicolás Lipthay Allen / L2C (1) Tunquen House by Nicolás Lipthay Allen / L2C (2) Tunquen House by Nicolás Lipthay Allen / L2C (3) Tunquen House by Nicolás Lipthay Allen / L2C (4) Tunquen House by Nicolás Lipthay Allen / L2C (5) Tunquen House by Nicolás Lipthay Allen / L2C (6) Tunquen House by Nicolás Lipthay Allen / L2C (7) Tunquen House by Nicolás Lipthay Allen / L2C (8) Tunquen House by Nicolás Lipthay Allen / L2C (9) Tunquen House by Nicolás Lipthay Allen / L2C (10) Tunquen House by Nicolás Lipthay Allen / L2C (11) Tunquen House by Nicolás Lipthay Allen / L2C (12) Tunquen House by Nicolás Lipthay Allen / L2C (13) Tunquen House by Nicolás Lipthay Allen / L2C (14) Tunquen House by Nicolás Lipthay Allen / L2C (15) Tunquen House by Nicolás Lipthay Allen / L2C (16) Tunquen House by Nicolás Lipthay Allen / L2C (17) Tunquen House by Nicolás Lipthay Allen / L2C (18) Tunquen House by Nicolás Lipthay Allen / L2C (19) Tunquen House by Nicolás Lipthay Allen / L2C (20)

Tunquen Property by Nicolás Lipthay Allen / L2C:

“Tunquen Property, positioned 160 km (100 miles) from the city of Santiago, is on the 1st line of the waterfront on a cliff more than 50 meters (164 feet) over sea degree.

The home sits on the oceanfront in a contemplative and respectful method, as a frame for nature and the surroundings.

It is defined as a single volume of white concrete which is divided into 3 regions. The principal area homes the residing room, dining and kitchen, leaving at 1 end the master bedroom and its services, and at the other the bedrooms for children and visitors. This way, the house can set 2 scales of use, the initial is when the owners are at the house by themselves, and the 2nd is when they are there with the youngsters or guests.

The climatic situations of the location, dominated by a strong south wind, conditioned the style. Attached to the residing location is a courtyard that has a number of functions, the most important is to be outside sheltered from the wind, in connection with the see and the interior of the home. This exact same courtyard supplies the accessibility, an outdoor dining region and garden.

The structure of the home is produced up of a “bracket” of reinforced concrete which along with the fireplace and the walls of the exterior courtyards form the projected volume, the roof is based mostly on beams and wood, offering texture and greater height to the spaces.”

Images by: Nico Saieh

Click any photo to see a more substantial image – Use buttons or j/k/arrow keys to navigate by means of the posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *