Tsai residence by HHF Architects & Ai Weiwei

By Magaly • 25 mins in the past

Tsai residence is a task completed jointly by HHF Architects & Ai Weiwei.

It is located in Ancram, New York, USA, and was completed in 2008.

Tsai residence by HHF Architects & Ai Weiwei (2) Tsai residence by HHF Architects & Ai Weiwei (3) Tsai residence by HHF Architects & Ai Weiwei (4) Tsai residence by HHF Architects & Ai Weiwei (5) Tsai residence by HHF Architects & Ai Weiwei (6) Tsai residence by HHF Architects & Ai Weiwei (7) Tsai residence by HHF Architects & Ai Weiwei (8) Tsai residence by HHF Architects & Ai Weiwei (9) Tsai residence by HHF Architects & Ai Weiwei (10) Tsai residence by HHF Architects & Ai Weiwei (11) Tsai residence by HHF Architects & Ai Weiwei (12) Tsai residence by HHF Architects & Ai Weiwei (14) Tsai residence by HHF Architects & Ai Weiwei (15) Tsai residence by HHF Architects & Ai Weiwei (16) Tsai residence by HHF Architects & Ai Weiwei (18) Tsai residence by HHF Architects & Ai Weiwei (19) Tsai residence by HHF Architects & Ai Weiwei (21) Tsai residence by HHF Architects & Ai Weiwei (22) Tsai residence by HHF Architects & Ai Weiwei (23) Tsai residence by HHF Architects & Ai Weiwei (24)

Tsai residence by HHF Architects:

“The Tsai Residence is a weekend home developed for 2 younger ar2rk collectors. The style is based on a basic abstract figure sitting practically incomparably on the highest elevation of the huge block found 2 hrs by automobile upstate from New York City.

The 4 equally sized boxes had been built as straightforward timber constructions clad in corrugated galvanized iron. The floor program contradicts the austere outer kind, dissolving the 4 volumes into living and exhibition spaces that exceed the person boxes and whose framework serves only as a rhythm for the lighting style. The rooms of differing heights are arranged on a line that passes by means of the house via 2 tiny staircases in the form of a loop.

The dominating fireplace and the materials are oriented towards the great predecessors in 20th century American architecture.

The residence has been constructed as a typical American balloon frame development divided into 4 boxes clad in corrugated galvanized iron and linked to each and every other by way of smaller passageways.

The facade’s materials is reminiscent of agricultural utility buildings, but the vertical corrugations and glimmering shine lend it a extensively noble character. In addition, the horizontal edges of the corrugated iron sheets overlap, in this way subtly articulating the building’s wall construction: foundation, breast and roof zones frame the space-large openings to the ground floor and the horizontally elongated windows of the upper storey.

A lot is the merchandise of radical standardization, the corner construction of the facade as properly as particulars in the interior. Otherwise, realization in the U.S. with a regional developing authority would not have been underneath manage.”

Pictures by: Iwan Baan & Nikolas Koenig

Click any photo to see a more substantial image – Use buttons or j/k/arrow keys to navigate by means of the articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *