The Quantity 6 by Building

Italian studio Constructing completed the Amount 6 project in 2013.

The architects transformed a 102,000 square foot Palazzo constructed in 1663 into a substantial end 36 unit constructing.

It is found in Turin, Italy.

The Number 6 by Building (1) The Number 6 by Building (3) The Number 6 by Building (6) The Number 6 by Building (9) The Number 6 by Building (11) The Number 6 by Building (12) The Number 6 by Building (13) The Number 6 by Building (14) The Number 6 by Building (15) The Number 6 by Building (16) The Number 6 by Building (17) The Number 6 by Building (20) The Number 6 by Building (21) The Number 6 by Building (25) The Number 6 by Building (26) The Number 6 by Building (27) The Number 6 by Building (31) The Number 6 by Building (36) The Number 6 by Building (38) The Number 6 by Building (39) The Number 6 by Building (40)

The Amount 6 by Building:

“The Variety 6, renovation of Palazzo Valperga Galleani, is one of the greatest representations of architectural salvage, respect for cultural heritage, technological innovation, elegance and sense of elegance.

Situated in Turin-Italy, the restoration and development carried out by Creating Engineering intended to re-functionalize substantially an essential historical and architectonic house, that in spite of its disfiguration throughout the final century that led to the loss of its original residential aim.

The principal concept behind the reconstruction was to deliver back the residence function with a particular intention to “open” the private area of courtyard to the city, decorating it with ar2rk objects, correct lighting, plants, and flowers.

All reconstructions undertaken to construct the 36 apartments which have been created in accordance of the pre-current layout, are accomplished with the intention to reconcile it with the cutting-edge options for minimizing ecological influence.

From the commence, the intention was to establish a operate that would reconcile architectural remedies to an artistic and stenographic setting created to give an additional worth to the space, producing it pleasant for visitors. As a result, with the support of with Cultural Heritage Protection Bodies, we reconstructed an atmosphere when misplaced but, not forgetting its powerful evocative value.

In the course of the restoration of the courtyard of the Alfieri street we chose to revitalize the authentic XVII century giardino (garden) transposing its design and style, with lights and plants, in 2 planes, horizontal and vertical.

The historical giardino is now hanging down in a romantic gesture developed in the plain air of the courtyard. The suspended contemporary indicator, the tree, is a representation of the background of the palazzo, an emotive symbol that renews the astonishment in the every day perception of the residents of the palazzo, and revitalizes the memory of the ones that as soon as lived there.

A extended horizontal line of balcony rails nicely decorated with quite a few flower vases holding climbing plants is exposed along the walls of the building.

Every vase is provided with an automated watering gadget and by 2 lanterns mounted on semi-rigid brackets intended to illuminate the vases. Steady laptop-controlled illuminations of all components unite the courtyard paving design and style, the tree and multiple vases into 1 special expressive image.”

Pictures by: Piero Ottaviano

Click any photograph to see a bigger picture – Use buttons or j/k/arrow keys to navigate through the posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *