The P Residence by Studio MK27 & Lair Reis

By Magaly • 38 mins ago

The P Residence is a private residence created jointly by Studio MK27 & Lair Reis.

Positioned in São Paulo, Brazil, the home is spacious, even though decorated in this kind of a way as to give it a rich warmth.

The P House by Studio MK27 & Lair Reis (4) The P House by Studio MK27 & Lair Reis (5) The P House by Studio MK27 & Lair Reis (6) The P House by Studio MK27 & Lair Reis (7) The P House by Studio MK27 & Lair Reis (8) The P House by Studio MK27 & Lair Reis (9) The P House by Studio MK27 & Lair Reis (10) The P House by Studio MK27 & Lair Reis (11) The P House by Studio MK27 & Lair Reis (12) The P House by Studio MK27 & Lair Reis (13) The P House by Studio MK27 & Lair Reis (14) The P House by Studio MK27 & Lair Reis (15) The P House by Studio MK27 & Lair Reis (16) The P House by Studio MK27 & Lair Reis (17) The P House by Studio MK27 & Lair Reis (18) The P House by Studio MK27 & Lair Reis (19) The P House by Studio MK27 & Lair Reis (20) The P House by Studio MK27 & Lair Reis (21) The P House by Studio MK27 & Lair Reis (23) The P House by Studio MK27 & Lair Reis (24)

The P Residence by Studio MK27 & Lair Reis:

“The P property is a puzzle game. Rotating 3 volumes around one particular nucleus produced not only a specific spatial dynamic, but also distinct visual relations between empty and complete, in between the personal and semiprivate locations and the view of the city.

The internet site is positioned on the other side of the Pinheiros River, a single of the principal rivers that define and reduce into the city of São Paulo, in an primarily residential community, Morumbi. From there it is feasible to see the complete valley filled with gardened houses, the river and, on the other margin, another Hill, the corporate area of the city drawing the metropolitan skyline with its common skyscrapers.

The system boasts 3 floors: a backyard, a terrace with fireplace and barbecue, house theater, dining and residing rooms, washroom, kitchen, 4 bedrooms, workplace and family room. In the basement: a garage, laundry area, utility rooms and a gym. The nucleus of the circulation is manufactured of a steady staircase joined in a structural wall. This block, which organizes the construction and distributes the fluxes, is the pivot close to which the boxes revolve.

The volumes are developed to create consistent and distinct relations in between the inner and outer spaces. The bedrooms on the second floor seem out to the pool and get advantage of the deck above the roof of the living and dining rooms. The box comprising the bedrooms tasks outwards more than the 2 sides of the very first box. From a single side, the cantilever determines the primary entrance of the residence and, on the other, it shades the terrace.

The spiral movement continues with the third box, supported by the second and projecting outwards over the first. It shades the window of the master bedroom and element of the deck even though, concurrently, creates new visual relations with the other bedrooms and the terrace.

All of the boxes are bare concrete frames. The residing area and the bedrooms have their sides closed by freijó wooden folding panels which filter the light and permit for long term crossed ventilation. The family space, on the prime floor is enclosed by glass, to preserve the view.

The outcome strengthens interactions, the crossing of eye views and vectors by means of the backyard: eyes that see the see and the treetops all around the pool, eyes that are turned back to the house itself, its volumetry and, above all else, to its very own existence.”

Photographs by: FG+SG

Click any photograph to see a greater picture – Use buttons or j/k/arrow keys to navigate by way of the articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *