Pin It

The Lake Home By Marte.Marte Architekten


Lake Marte.Marte

Creatives from Marte.Marte Architekten practice have completed a family members The Lake Property by the lake near Bregenz, Austria. Residence was created with a subtle type of modern style. For far more photographs and architects’; description continue following the jump:

Lake Marte.Marte Lake Marte.Marte Lake Marte.Marte Lake Marte.Marte Lake Marte.Marte Lake Marte.Marte Lake Marte.Marte Lake Marte.Marte Lake Marte.Marte Lake Marte.Marte Lake Marte.Marte

From te Architects:

A group of middle-class homes, primarily constructed in the very first half of the 20th century, are positioned over the Herz-Jesu church at the foot of the prominent Pfänder mountainside in Bregenz. The size of the home blends in with the other sporadic, villa-like houses, and the compact, square exposed concrete structure has identical facades on all sides, except for the west side of the property facing the lake. Owing to the steep slope of the residence, 2 of the 4 amounts are reduce into the hillside. Consumers coming house by bicycle or auto enter the property by the driveway, which is a small below street degree, and then disappear into a spacious, multi-functional area. Accessibility to the elevator is offered on this level, which indicates that the home is barrier-totally free. Site visitors arriving on foot attain the front door by climbing the stairs on the north side. A granny flat on this level offers consumers a range of possibilities for the potential, which can be used for now as an office or a den, including a see of the lake whilst exercising or sitting in the sauna. A central staircase tower prospects up to the bedroom degree and above it the real beletage greets guests with a breathtaking 360° see. A actual panorama opens up to end users in between balcony and porch roof, capturing the environment of the lake and the sky, placing the city at the users’ feetand bringing the mountain right into the property. The sheltering gesture of the 2 hat-like brims, over and below, is balanced spatially by the further height of the space. Collectively they create a sense of intimacy and a feeling of safety, despite the fact that the space is also extremely transparent. The horizontal matte windows focus and capture the eye and curtains on all 4 sides offer absolute privacy at night. A walkway on the slope side gives accessibility to the outside. Putting the structure on the street has resulted in a huge sloping yard to the southeast. This runs along a steep flight of stairs at the edge of the home, which guarantees public thoroughfare by way of the region. This developing with its idiosyncratic blend of distinctive fashion and wit seems homogeneous and hermetic to those on the outside, even though at the very same time interacting with its surroundings in a extremely subtle and deliberate way.

Supply ArchDaily. *

Undertaking: The Lake Property
Designed by Marte.Marte Architekten
Architect in Charge: Arch.DI Bernhard Marte, Arch.DI Stefan Marte
Photography: Marc Lins
Location: 228 sqm
Spot: Bregenz, Austria
Internet site: www.marte-marte.com

If you loved this publish, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have potential articles delivered to your feed reader.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *