Spa & Wellness Klosterneuburg by SUE ARCHITEKTEN

By Magaly • 46 mins in the past

Spa & Wellness Klosterneuburg is a undertaking finished by SUE ARCHITEKTEN in 2012.

It is positioned in Klosterneuburg, Austria, and is surrounded by huge expanses that are echoed in the home’s spacious interior.


Spa & Wellness Klosterneuburg by SUE ARCHITEKTEN:

“A traditional residence, constructed in the 6ties, in a prime location. The view is spectacular, surrounded by greenery, no other buildings nearby – in the distance you can see the spires of Klosterneuburg Monastery and at night a faint flicker of massive city lights. The terrace is soaked in sun, from the morning until finally nightfall. Yet, before renovation, the backyard degree of the residence was not actually getting used. A connecting staircase from the greater-degree living room location to the backyard degree led into a dark cellar room the space lacked light and openness.

Now, after the renovation operates, the backyard degree has opened up a whole new planet for the younger family – correct at property. From their residing region they can move right into their personal leisure and rest region. Laid-back and light, the perogola and panorama terrace are positioned in front of the current property. The southern encounter of the house is brought to daily life by offering it its own life, without having disturbing the existing house. 5 m Sculptural treatment method of room At the backyard degree, the outside and indoor places flow effortlessly into every other. In the warm summer months, the pool, the pergola and the large backyard melt into a single, harmonious unit. For the duration of the cold months, the delicate frames of the Minimum Windows glazing efficiently keep the cosy heat inside, while nevertheless offering an unrestricted outdoor see.

A younger household has many wishes, which must be able to come correct in this kind of a spot. For this reason we have handled the hillside walls as huge sculptures to discretely home these necessities. For illustration, a fitness area for daily working out can very easily be integrated into the major location. And our consumers enjoy to invite and lavishly entertain their close friends.

This is exactly where the integrated summer time kitchen comes into play. The spacious rest location leads to the sauna, and the niches in the wall had been tailor-made to exhibit the African animal sculptures of the clientele. The gold-anodised grid ceiling of the pool captures the pattern of the tiled floor in the evenings it displays the water. The sky opens up.

And if perchance the up coming generation takes over the space, spreads out the toys or splashes lively in the pool, you basically bring in the home cinema technique integrated into the ceiling. This can be comfortably operated, like the lighting program and the complete home automation method, via I-Pad from the sofa or the office in town.”

Diagram

Images by: Katharina Reckendorfer

Click any photograph to see a more substantial image – Use buttons or j/k/arrow keys to navigate through the articles or blog posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *