Residencia Tambore by Conseil Brasil‏

By Magaly • 60 mins in the past

Residencia Tambore is a private house developed by Conseil Brasil‏.

It is found in Tambore, São Paulo, Brazil, and has a vibrant and elegant interior.


Residencia Tambore by Conseil Brasil‏ (2)

Residencia Tambore by Conseil Brasil‏ (4) Residencia Tambore by Conseil Brasil‏ (6) Residencia Tambore by Conseil Brasil‏ (7) Residencia Tambore by Conseil Brasil‏ (9) Residencia Tambore by Conseil Brasil‏ (11) Residencia Tambore by Conseil Brasil‏ (12) Residencia Tambore by Conseil Brasil‏ (14) Residencia Tambore by Conseil Brasil‏ (15) Residencia Tambore by Conseil Brasil‏ (17) Residencia Tambore by Conseil Brasil‏ (26) Residencia Tambore by Conseil Brasil‏ (27) Residencia Tambore by Conseil Brasil‏ (28) Residencia Tambore by Conseil Brasil‏ (29) Residencia Tambore by Conseil Brasil‏ (33) Residencia Tambore by Conseil Brasil‏ (36) Residencia Tambore by Conseil Brasil‏ (42) Residencia Tambore by Conseil Brasil‏ (45) Residencia Tambore by Conseil Brasil‏ (48) Residencia Tambore by Conseil Brasil‏ (53)

Residencia Tambore by Conseil Brasil‏:

“Considering his enormous admiration for Ludwig Mies van der Rohe – a main 20th century German architect who aided define present day architecture – the architect Anna Novaes, of the Conseil Brasil office, developed the undertaking of a residence of 230m² with concepts of architecture created by popular professional.

The references utilized had been taken largely from the German pavilion design for Globe Expo 1929 in Barcelona, popularly known as the Barcelona Pavilion, which comprehensive 85 years in 2014.

Van der Rohe innovated structures and valorized open spaces. Extended atmosphere when utilizing glass as partitions, also on facades. For the initial half of the final century these features had been fantastic innovations, and gave him recognition. Their concepts of the building and urban organizing have been expanded and employed later in tasks globally, such as the elaborated by Conseil Brasil.

In the residence, situated in Alphaville, Sao Paulo, the architect opted to integrate all social environments – dining area, breakfast room, Tv space, gourmet and livings – and at the identical time, separate them only by partitions glass in the model of sliding doors. This final results in the incidence of organic light in every single area . The kitchen, in flip, is separated from other spaces by a panel designed by Anna Novaes.

This mix of components, specially with the glass composition is powerful attribute in the patterns of Van der Rohe. Other highlights are the straight lines and structural objectivity, obviously perceived in the residence.

The German architect was also the creator of the popular phrase ” significantly less is a lot more ”. This indicates that sometimes the simplicity of a venture and a properly made architecture is ample to cause her proof, since the actual attractiveness is inherent in the important elements.

In the design of Anna Novaes, the concept for the decoration was no different. The architect chose to invest in structural motifs and fixed decoration, as differentiated coatings, plus the selection of a palette of muted and neutral colours utilized sophisticated way, without extravagance, in all environments, even in intimate.

“Mies van der Rohe is a single of my wonderful idols. Hence, their conceptions end up getting absorbed in my projects. In specific, almost all structural products can be associated with it. Even the rear facade, which is fully of glass” – says Anna Novaes.”

Photos courtesy of Conseil Brasil

Click any photo to see a greater picture – Use buttons or j/k/arrow keys to navigate by means of the content articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *