Residence Zoetermeer by Maxim Winkelaar Architects

By Magaly – Classes: Bathroom, Decorative Equipment, Fireplace, Furnishings, Houses, Interior Style, Landscaping, Residing Room, Remodeling, Rugs, Staircase   

Amsterdam-based mostly Maxim Winkelaar Architects produced Residence Zoetermeer, a property in Zoetermeer, The Netherlands.

Completed in 2013, the project covers an spot of 5,630 square feet.


Residence Zoetermeer by Maxim Winkelaar Architects:

“The unique house, developed in 1999 has undergone a complete transformation. The authentic home consisted of vertical rectangular volumes with 3 floors. Connected to the volume was slanted covering of mixed glass and copper cladding. This lead to unacceptable leakage and an unacceptable climate proper from the unique completion. The owners patiently experimented with to reside with these shortcomings for a few many years but at some point decided that the solution would be to remodel their property. The technical attributes of the principal volume have been excellent so that with some adjustments they could be maintained and implemented into the new design.

We produced a layout of interlocking lines and volumes. Every single of the 4 facades have person characteristics that have been achieved with the use of inward and outward projecting masses and shapes. Examples of these techniques can are plainly noticeable in the loggia of the residing space situated on the very first floor and the growth of the kitchen which has a balcony. The facades are a combination of white plaster work and ‘Keralit’ timber appear. The shapes and curves in the facades ensure coherence in the design and presents a playful effect.

The residing room has been created on the very first floor so that the view of the lake in the vicinity can be even loved to total extent. The living room is equipped with a large gas fire spot which separates the space into a sitting location and tv location. The first floor also houses a pantry, a review and a playroom for the kids. The master bedroom is equipped with an en-suite bathroom and dressing space which are situated, subsequent to the entrance hall and the kitchen on the ground floor. On the 2nd floor there are 2 added bedrooms and a bathroom.

With the new building additions, the home is improved by 75 m2 (810 ft2). Solar panels have been implemented onto the flat roof and due to the fact of the large parapet they are not visible from the street degree.”

Pictures by: Nelis

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *