Residence in Rubí by BETA Workplace ARCHITECTS

Property in Rubí is a private residence made by BETA Workplace ARCHITECTS.

It is situated in Rubí, Barcelona, Spain, and covers an area of 5,500 square feet.


House in Rubí by BETA Workplace ARCHITECTS:

“The hefty and the light meet every other at the exact same language. Absence of colors but reflections multiplies. None of this is incompatible with the architecture that serves and demonstrates without having complex the efficiency and convenience for the user’s daily life.

A 2-dimensional geometric twinning of the 2 main parts of the developing, which without having their gear, the third piece of providers, that looks out the rear, and the romantic relationship in between them, it would be practically nothing a lot more than a shallow contact.

This is how could be geometrically summarized this detached dwelling projected by the crew Beta Office Architects. This home has a surface of 287 sqm (3,090 sqft) constructed in a rectangular plot of 511 sqm (5,500 sqft). It consists of a basement, ground and 1st floor. It is located in Rubí, a town near Barcelona.

The house is projected for a 4 member family the primary necessity for the task was that the housing had to be available to handicapped individuals within and outdoors the developing, so we took all the essential foresights, such as the set up of a lift allowing the vertical mobility between all the diverse floors, such as the basement, where there is the parking area outdoors the creating there are many ramps assisting the household members to move towards all the backyard.

The practical system consists in the basement of a parking area, storage amenities, installations area and the lobby. On the ground floor there is the main accessibility from the street, consisting of a stairwell and an elevator there is also the toilet, kitchen with dining area, living area, laundry area and 2 single bedrooms for the kids of the family members with a shared bathroom. On the very first floor it is positioned the double bedroom suite, with dressing room, storage for clothing, a examine and a terrace.

Outdoors the creating, Beta Office architects proposed a swimming pool for the household, possessing the dimensions and the accessibility to it in accordance to the needs current in the whole project. The pool is surrounded by gardened places and a porch, immediately communicated with the dining space and the kitchen.”

Elevation
Elevation

Photographs by: Miquel Coll Molas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *