Raval Hideout by Eva Cotman

By Admin – Classes: Apartments, Bedroom, Interior Style, Kitchen, Living Room   

Spanish architect Eva Cotman finished the Raval Hideout venture in 2013.

This 430 square foot apartment is positioned in Barcelona, Spain.


Raval Hideout by Eva Cotman:

“This project sets out to alter and increase an apartment located in Raval, the Ciutat Vella district of Barcelona. An location used to be known for its nightlife as well as the insecurity, El Raval has transformed significantly in latest many years, and has turn out to be a single of the touristic points of interest in the center of the city. Today it is home to numerous bars, eating places, museums and art galleries, generating it a popular neighborhood amid youthful professionals and students alike.

The clients are a young couple with a really energetic social existence, enjoying completely all the cultural actions that Raval offers. In defining the new use of space, in accordance with the client’s wants, significantly focus has been given to maximize the getting into of daylight and the visual interrelationships among the diverse elements of the home, each with its very own identity. The aim was to give the occupant various choices to move from one particular room to another, to develop diversity within the apartment as effectively as to enable the clientele to get pleasure from the diversity of the neighborhood exactly where they reside.

The task goal is to attempt to maximize the performance of the area for the new and modern use by the proprietor, but at the exact same time not to loose the identity of the community and materiality of the current developing. The financial(economic, or price range??) aspect was an crucial portion of the venture – it had to be a minimal-cost project carried out in a relatively short-time execution.

The apartment was previously ‘cleaned’: the walls had been cleaned from cast, the cast ceiling was removed and all non-loadbearing walls had been removed. The apartment wooden ceilings, as nicely as brick walls, are painted white to be a blank base for the routines of its future occupants. The heart of the property is all around the library, which separates the dining area from the created-in closet and, at the same time, joins the kitchen, dining space and the residing area it is an all-in-a single component: staircase, bookshelf, closet and bench.

The staircase prospects to the small gallery found on the prime of the closet, and is a space with a guest bed. This gallery also helps to entry the storage, which is found over the kitchen and the entrance spot. It is a compact apartment with multifunctional elements to supply versatility and adaptability to various demands, in other words, a ‘mini-space’ with a ‘maxi-functionality’.”

Floor Program (Ahead of)
Floor Program (Right after)
Gallery
Section
Axonometric

Photographs by: Eva Cotman, María Ceballos

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *