Pin It

Personal Residence in Voula by ISV Architects

Villa 191

Extraordinary layout for the Villa 191 in Voula, Pikermi is operate of ISV Architects practice delivering an elegant yet contemporary viewpoint of a present day day house.

Villa 191 Villa 191 Villa 191 Villa 191 Villa 191 Villa 191 Villa 191 Villa 191 Villa 191 Villa 191 Villa 191 Villa 191

From the architects:

This single household house is located in Voula, Athens, up on the hill, in a web site with very steep terrain. The entry from the street is at the site’s highest point, which offers with a limitless see to the sea. The pitch of the website, as well as the see, have both been the major elements to determine the design and style choices created. Due to the fact of its steepness/gradient, the house is barely visible from the street. The accessibility stage is at the third and highest level of the creating, from exactly where the consumer descends to the middle degree with all the living spaces. The linear organization of the program, with the rooms laid out successively and perpendicularly to the court, has allowed for unobstructed views from all spaces. At the highest degree, except from the primary entrance, one finds the bedrooms of the loved ones which all have entry to roof terrace. The middle level includes the dining room, the living room and the kitchen. They linearly spread out either into the great balcony to the front or to an outside room with the element of water at the side. At the lower degree the guest rooms and perform rooms can also function as a separate apartment with the panoramic view usually remaining unobstructed. The exterior of the developing express the linearity of the practical organization and the view-oriented design of the spaces. As a result, the form is characterized by a fold with horizontal factors which begin from the pool at the residing space degree and unravel right up until they meet the bedrooms floor, at the best. The prominent volumes permit for the home and the steep terrain to mix in harmony. The components selected boost the noble look of these volumes. The retaining walls are produced of exposed concrete and they juxtapose other creating elements which are white plaster finish. Within, wood is utilized as the primary floor surface and white finish on all walls.

Task: Private Residence in Voula
Design Principal: Alexander Van Gilder
Task Architect: Anargyros Mougiakos
Photography: Giannis Kontos
Developed by ISV architects
Location: Voula, Pikermi, Greece
Website:  www.isv.gr

If you enjoyed this publish, please think about leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future posts delivered to your feed reader.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *