Pin It

Migliari Guimarães House By DOMO Arquitetos


Migliari Guimar฾s DOMO

Creatives from DOMO Arquitetos practice have finished a family members Migliari Guimarães House in Brazilian city of Brasília, made with a subtle kind of modern fashion. For a lot more photos and architects’; description continue following the leap:

Migliari Guimar฾s DOMO Migliari Guimar฾s DOMO Migliari Guimar฾s DOMO Migliari Guimar฾s DOMO Migliari Guimar฾s DOMO Migliari Guimar฾s DOMO Migliari Guimar฾s DOMO Migliari Guimar฾s DOMO Migliari Guimar฾s DOMO Migliari Guimar฾s DOMO Migliari Guimar฾s DOMO Migliari Guimar฾s DOMO Migliari Guimar฾s DOMO Migliari Guimar฾s DOMO Migliari Guimar฾s DOMO Migliari Guimar฾s DOMO Migliari Guimar฾s DOMO Migliari Guimar฾s DOMO Migliari Guimar฾s DOMO Migliari Guimar฾s DOMO Migliari Guimar฾s DOMO Migliari Guimar฾s DOMO Migliari Guimar฾s DOMO Migliari Guimar฾s DOMO Migliari Guimar฾s DOMO Migliari Guimar฾s DOMO

From the Architects:

This residence is found inside a small gated local community. In this context, taken away from the city and far from its urban dynamics we felt the necessity to question the way in which the home would relate to its surroundings. Our response was extremely influenced by the context and by the client´s desire and it was to generate an architecture that explores the visual heaviness of its masses and is introverted, a lot more closed in the direction of the street and open to the current backyard. We didn´t have an urban existence taking place in the street proper in front, so we felt we didn´t want to communicate the house with the street directly through transparency or massive openings. The operation we did was to exchange the normal communication of the property with the street via traditional windows with 1 that is made through the volumes that kind the developing. Consequently we transformed the spaces created among the recessed volumes of the house in the interface amongst the residence and the public space. Without having huge openings apart from the ones in the direction of the back backyard we decided to animate the composition of the residence volumes by associating them to the different functions of the system. The bedrooms are contained in a sequence of spaces dealing with the morning sun. They are linearly grouped so it would reflect the union of the loved ones daily life. Massive openings and sliding glass doors face the existing forest behind the residence. Internally there is no doors between the bedrooms, residing space and providers. The transition in between these places is insinuated by way of the normal light from inner winter gardens. 2 singular aspects stand aside at the top of the composition. They are triangular openings that open the living space to the sky, serving as spaces for sculptures and art. Seen from the street they are the windows of the residence. At evening they are lit up and insinuate the existence taking place inside. Throughout the day they seem as forms with no articles, reflecting the sky.

Undertaking: Migliari Guimarães Home
Made by DOMO Arquitetos 
Architect in Charge: Daniel Mangabeira, Henrique Coutinho, Matheus Seco, Rodrigo Scheel
Collaborators: Daniella Rauber, Guilherme Mahana, Victor Silvério, Bruno Pessoa
Location: 470 sqm
Area: Brasília, Brazil
Site: www.domo.arq.br

If you appreciated this publish, please take into account leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future articles or blog posts delivered to your feed reader.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *