Los Chillos Property by Diez + Muller Arquitectos

Quito-based mostly architectural firm Diez + Muller Arquitectos has designed the Los Chillos Home.

Finished in 2012, this 5,920 square foot contemporary home’s stone and glass exterior contrasts with its standard rustic interior design and style.

It is situated in Valle de los Chillos, Ecuador.

Los Chillos Home by Diez + Muller Arquitectos:

“The style of this house arises from previous analysis and understanding of the regional architecture of the Ecuadorian highlands, and how it engages with a contemporary method by way of comprehending the location, tectonics and room of each and every, creating a stress in between the 2 systems.

Very first are the standard architectural and spatial factors, this kind of as the courtyard, the wall, porch and slope. At the identical time, the open plan and the steady space are modernist concepts contrasted with the components previously described. The material palette includes local stone, wood and tile as local or endemic resources, and exposed concrete, steel and glass as modern day materials. This mix not only expresses a formal thought, but also a structural and constructive notion that reinforces the argument.

In an region of around 2 hectares with a steep slope, the home is implanted in the highest component of the site, with a privileged see. In strategy, the property is made linearly, taking benefit of the views from every single space. The design and style in segment gets important, access is from the upper degree of the website to the social area, kitchen and terrace. The most personal locations and bedrooms are on the reduced floor.

The residence is stratified into 2 zones: the stone base and glass box on top. The base is a stone bearing wall, the place private areas are distributed. This base, correct to its qualities, is the help of the residence on the ground, and is made up of the excavated soil for its settlement. It comes into see in full from specific viewpoints, whilst from others it is half-buried and appears to arise. At the back and at the entrance of the home, a huge lower in the ground generates a submerged courtyard which serves mostly to illuminate and ventilate the bedroom areas on the ground floor. At the identical time, it turns into 1 of the most critical locations of reference of the home. It is contained by an exposed concrete wall, contrasting with the stone wall, hence making tensions among the 2 systems.

The arrival to the property is by means of a steel and glass bridge that intersects with the stone wall, and opens the space to a big steel and glass nave that includes the social areas of the residence on the upper floor. On this nave rests a classic mud tile roof.

Finally, the finishes of the property are straightforward resources like concrete and wood on floors, concrete walls, wood deck, and so on.. The lightness of the glass best volume is even much more evident at night when artificial light exposes its permeability and the great nave of the roof, which is juxtaposed with the monolithic volume of the base on which it rests.”

Images by: Sebastían Crespo Camacho

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *