Los Chillos Home by Diez + Muller Arquitectos

Quito-based mostly architectural firm Diez + Muller Arquitectos has made the Los Chillos Property.

Completed in 2012, this 5,920 square foot contemporary home’s stone and glass exterior contrasts with its standard rustic interior design and style.

It is found in Valle de los Chillos, Ecuador.

Los Chillos Property by Diez + Muller Arquitectos:

“The design and style of this property arises from previous analysis and understanding of the regional architecture of the Ecuadorian highlands, and how it engages with a modern method through understanding the place, tectonics and space of every, generating a tension among the 2 techniques.

Initial are the standard architectural and spatial elements, this kind of as the courtyard, the wall, porch and slope. At the identical time, the open program and the constant room are modernist concepts contrasted with the aspects previously described. The material palette involves neighborhood stone, wood and tile as nearby or endemic supplies, and exposed concrete, steel and glass as contemporary supplies. This combine not only expresses a formal notion, but also a structural and constructive thought that reinforces the argument.

In an location of roughly 2 hectares with a steep slope, the house is implanted in the highest component of the site, with a privileged view. In strategy, the property is made linearly, taking benefit of the views from each area. The design and style in part becomes important, entry is from the upper level of the internet site to the social spot, kitchen and terrace. The most private regions and bedrooms are on the reduced floor.

The residence is stratified into 2 zones: the stone base and glass box on leading. The base is a stone bearing wall, in which personal places are distributed. This base, accurate to its qualities, is the help of the home on the ground, and contains the excavated soil for its settlement. It comes into see in complete from certain viewpoints, while from other folks it is half-buried and would seem to come up. At the back and at the entrance of the property, a large cut in the ground generates a submerged courtyard which serves mostly to illuminate and ventilate the bedroom locations on the ground floor. At the identical time, it turns into one of the most crucial areas of reference of the house. It is contained by an exposed concrete wall, contrasting with the stone wall, hence making tensions amongst the 2 programs.

The arrival to the residence is via a steel and glass bridge that intersects with the stone wall, and opens the room to a big steel and glass nave that contains the social areas of the property on the upper floor. On this nave rests a classic mud tile roof.

Ultimately, the finishes of the property are simple resources like concrete and wood on floors, concrete walls, wood deck, and so on.. The lightness of the glass best volume is even more evident at night when artificial light exposes its permeability and the great nave of the roof, which is juxtaposed with the monolithic volume of the base on which it rests.”

Images by: Sebastían Crespo Camacho

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *