Jones Residence by Kaplan Architects

By Magaly • 26 mins in the past

Jones Residence was developed by Kaplan Architects.

It is found in Redwood City, California, USA, and covers an area of 4,200 square feet.


Jones Residence by Kaplan Architects (1)

Jones Residence by Kaplan Architects (3) Jones Residence by Kaplan Architects (4) Jones Residence by Kaplan Architects (6) Jones Residence by Kaplan Architects (7) Jones Residence by Kaplan Architects (8) Jones Residence by Kaplan Architects (9) Jones Residence by Kaplan Architects (10) Jones Residence by Kaplan Architects (11) Jones Residence by Kaplan Architects (12) Jones Residence by Kaplan Architects (13) Jones Residence by Kaplan Architects (14) Jones Residence by Kaplan Architects (17) Jones Residence by Kaplan Architects (18) Jones Residence by Kaplan Architects (19) Jones Residence by Kaplan Architects (20) Jones Residence by Kaplan Architects (21) Jones Residence by Kaplan Architects (22) Jones Residence by Kaplan Architects (23) Jones Residence by Kaplan Architects (24)

Jones Residence by Kaplan Architects:

“New 4,200 square foot custom developed contemporary residence not too long ago finished building is found on a wooded great deal on the San Francisco Peninsula. The client originally approached us to remodel her current house. The present construction was in very poor condition and structurally failing in a number of areas. The property was deemed unsafe and it could not be altered expense efficiently. It was decided to deconstruct the current residence and then donate the usable extracted supplies to nonprofit housing agencies to be utilized for other tasks, and build a new residence.

The owner wished the new residence style to have the capability to host huge gatherings. She is a serious cook and she desired to be able to cook the 2 indoors and outdoors. She desired to make positive there had been edible plantings integrated into the landscape design and style as she wanted to be ready to increase some of her meals. The original house, although in quite poor condition, was private and it was well positioned to capture the views to the valley and bay and the surrounding wooded landscape. The client wanted these functions to be carried via in the new home.

For the new residence design and style, we set the major living location at the identical elevation as the former residence to capture the see to the valley and bay. The new kitchen was developed to be opened to the main living regions so that the exercise of cooking could be integrated into the social exercise. The secondary bedrooms and loved ones space had been tucked beneath the major level to preserve a lower profile and remain within the essential height limit. We slid the lower floor forward to produce a deck at the primary degree over. The principal level has a really huge outside deck spot at both the east and west sides of the property. These serve as massive outdoor rooms best for entertaining.

Exterior cedar wood siding is utilised to mix in with the all-natural environment. Big regions of decks and terraces movement very easily among indoors and outside. Both and indoor and outdoor kitchens have been supplied.

All of the water from the roof places and sub drainage is collected in a storm water collection basin on the north side of the residence. Throughout a rain storm, the water is routed into the basin and, as it fills up, it spills out into a dry creek produced to channel the water into a storm drainage retention pond at the lowest portion of the home. The water then can percolate into the ground progressively as opposed to overpowering the City storm drain program. This approach to the water management permits for it to be diverted from the therapy plant.

The new property has acheived a Greenpoint rating of 82.”

Photographs courtesy of Kaplan Architects

Click any photo to see a greater image – Use buttons or j/k/arrow keys to navigate by means of the articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *