Islington Residence by Neil Dusheiko Architects

By Magaly – Classes: Art, Bathroom, Bedroom, Decorative Accessories, Dining Room, Furniture, Homes, Interior Design, Kitchen, Landscaping, Residing Space, Remodeling, Wall Decor   

Islington Property is a renovation task carried out by Neil Dusheiko Architects.

It is located in London, England, and was finished in 2013.

Islington Home by Neil Dusheiko Architects:

“Interior refurbishment and extension to a Victorian Residence for a family of 5.

The interior of the existing ground floor has been totally gutted and re-imagined as a sequence of spaces connecting residing, kitchen and dining via modifications in section. The kitchen varieties the fulcrum and heart of the house with views to the residing space on the upper degree and to the dining area on the reduce degree, which also connects to the garden. In depth use of skylights brings the sunlight deep into the heart of the residence. The white box of the extension floats on a single exposed column and the present staircase lining varieties a faceted geometrical connection allowing within and out side to blend seamlessly via an angled skylight above the kitchen. Bespoke western red cedar shutters deal with privacy although delivering warmth to the flank façade.

The materials palette has been stored to a handful of basic aspects: walnut parquet flooring defines the zone of the living room although vertical iroko boards bring warmth to the kitchen and hidden behind the wall are the storage units, pantry and guest bathroom. The kitchen is constructed out of Atlantic Lava Stone, which is incredibly durable. The dining space floor is polished concrete, which retains the warmth of the underfloor heating method for long periods.

A narrow and tall ensuite bathroom has been fitted into the tight area amongst the upper landing and present major bedroom, which is totally lit by skylights. Walls are cranked and faceted as a lot as attainable to carry views of the surrounding park into the house.”

Pictures by: Dennis Gilbert & courtesy of Neil Dusheiko Architects

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *