Hilltop Property by Openbox Firm

Hilltop House, situated in Kaoyai, Nakornratchasrima, Thailand, was designed by Openbox Organization.

The home is surrounded by a landscape of massive boulders and lush vegetation, effortlessly noticeable from the interior by means of glass walls.


Hilltop Residence by Openbox Organization:

“Located on the edge of Thailand’s greatest national park, Kaoyai National Park, the style for the Hilltop Home revolved about the rocky and forested landscape. Hilltop House is a small home in a large plot of land the complete web site spot is around 8,000 sqm (86,100 sqft). The 1st requirement from the client was simply to design and style a 350 sqm (3,800 sqft) residence, and find the very best spot for it. The remote finish of the land was adjacent to Kaoyai Nation Park, and is property to a pile of forty many years old abandoned chunks of rocks, and couple of magnificent full-grown Ficus tree.

The client’s following quick was to layout a single bedroom residence with needed supporting amenities. It was a straightforward quick with a great chance to investigate a variety of facets of relationships and connections, between a space and an additional space, out-door to in-door area, from guy-created components and normal aspects.

With a humble technique to nature, it was really essential to have as considerably info about web site as feasible. The extremely comprehensive measurements of the website, and its every single component, every single stone and each tree had been cautiously recorded. The existing aspects were included in from preliminary design and style notion, and became part of the architecture at the end.

The general structural idea was primarily based on very handful of columns and footings, elevating the home above the pile of stones, leaving most of the stones and present contours untouched. Base supplies were raw concrete surface and cement screed to express the raw “nature” of construction supplies, and aided to avoid troubles with paint towards the large humidity of tropical rain forest surrounding.

Present stone was very carefully measured and utilised as entrance pathway, some concrete steps have been added to compete a functional strolling path. A good deal of measurement operate, sketches, and adjustments had to be carried out on site throughout the building time period. All the tough function and great hard work from the layout crew resulted in the finished architecture, that looked as if it had been planted, and expanding there as element of the surrounding rocks and trees.”

Sketch
Sketch
Sketch
Web site Strategy

Images by: Pruk Dejkhamheang

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *